Kommentit (7)

 1. Ei höttöpuuta,olisko ikää 300 vuotta kasvuun käyttänyt,kasvuvuodet joskus jääkauden jälkeen.

 2. Tämä on vanhan riihen hirrestä. Joensuun yliopiston dentrokronologian laitos määritteli iän ja kasvuvuodet. Arvatkaapa mikä on ensimmäinen kasvuvuosi.

  Riihelle kävi 7 vuotta sitten huonosti. Sinne parkkiin ajettu ruohonleikuri syttyi ja sytytti riihen räjähdysmäisesti. Jäljelle jäi vain tuo aiemmin ottamani näyte.

 3. Tuo on todennäköisesti veistetty kelosta, joten arvaan 1452.

 4. Paha sanoa näin arviosta kun ei riihen pystytysajasta tiedä. Eikä näe salvosnurkan mallia mistä saisi vähän hajua. Veikataan kun Konsta Pylkkänen, että keskiajan vihurit ovat puhaltaneet puun latvassa. Eli puu lähtenyt kasvuun ennen vuotta 1500.

 5. Vuosikasvua 250+, riihi pystytetty vuonna 1802, niin tämä olisi aloittanut taipaleensa 1552. Toleranssiksi +- 50 vuotta.

 6. Hilux oli tarkka. Vuosikasvua 251 vuotta. Ensimmäinen vuosi 1592. Puu kaadettu talvella 1843-44. Täsmää muuhunkin historiatietoon. Aiemmin yhteismaana ollut alue oli Isojaossa jaettu 1842 kolmeksi tilaksi, joista tämän tilan oli lähiseudulla asunut isäntä ostanut sen jälkeen.

  Huomattava, ettei metsäpalon merkkejä. Eivät ne luonnonmetsätkään kovin usein palaneet.

 7. Miten sait kalikan Joensuun poikien tutkittavaksi? Onko kalliskin operaatio? Olisi muutama vanha kappale olemassa esim 80 cm leveät lattia laudat jotka on tehty 10 cm paksulla särmällä ja rakennus on ollut pystyssä 1800 luvun alusta.