Kommentit (9)

 1. Jo on kokoa. Edes Punkaharjun koemetsästä, missä on olevinaan isoja puita, en tuollaista löytänyt. Latvakuvan perusteella puu taitaa olla aika lyhyt suhteessa paksuuteen?

  Mikä ura rungon alaosassa on? Selkeästi se runkoa paksuntaa alhaalta.

  Maltatko kertoa, mistä tällainen puu löytyy vai onko ihan omassa metsässä?

 2. Muhkea on mänty. Ja potra on poikakin!

 3. Samanmoisia ikipetäjää oon laajemmalti nähnyt vain PV alueella Taivalkosken liepeillä (alueen nimee en muista).

  Jättöpuiden merkitystä voisi korostaa, saataisiin säilymään muodissa olevaa biodiversiteettiä ja ikiaikaista paikallista metsäpuugeenistöä, joka voi kestää uhkiakin hyvin. Eikö????

 4. Puu ei valitettavasti löydy omasta metsästä. Keskisessä Suomessa Mänttän ja Jämsän rajamailla. Puulla rinnankorkeusläpimitta on 360cm. Puussa on tyvessä parikin koroa. Toinen on piilossa tuossa meikäläisen kohdalla ja se levittää tyveä vielä hieman enemmän tuosta toiselta sivulta katsottaessa. Puu myös kavaa vinossa joten sekin lienee paksuntanut tyveä. Harmi että latvuskuva olikin hieman tumma. Latvus alkaa n. 10-12m korkeudelta joten puun kokonais pituus on arviolta reilu 20 metriä. Ei siis kovin pitkä. Voi olla että tuo puun paksuus hämää luulemaan sitä lyhyemmäksi mitä onkaan. Puun iästä ei ole tietoa.

 5. Niin siis tietenkin ympärysmitta tuo 360cm

 6. Olehan kuivakorpi varovainen,näkyy naispuoliset palstalaiset vallan riehaantuvan.
  Tuota menoa olet monen naisen leikkikaluna.

 7. Hyvinkäällä tiedän 380 cm ympärysmittaisen männyn. Se tosin jo 2 metrin yläpuolelta haaroittunut 6-7 haaraiseksi. Liekö hirvi napsissut taimena latvaa joskus 500 vuotta sitten? Joskus oon kyllä lukenut yli 4 m ympärysmittaisestakin petäjästä. Sellaiset toki pitäs emopuina aina säästää!

 8. Kiitos linkistä, hyvin toimi kun poisti sen yhden tyhjän välin. Ja voihan vidatshu, viime viikonloppuna olin käymässä siinä parinkymmenen kilsan päässä – olis voinu ottaa ohjelmaan!
  Näkyy olevan kartan perusteella aikas asumatonta seutua ja muitakin rauh.-juttuja lähistöllä. Samoilulle sopivaa kohdetta.