Kommentit (12)

 1. Virolainen taimi.

 2. Taitaa porukat olla parhaillaan istuttamassa, kun palstalla on tosi hiljaista.

 3. Tee puuntakuinen räväköitä aloituksia, että kyörät aktivoituvat. Voisit vähitellen itsekin opetella nöyrempää asennetta todellisia mestareita (ei myyrähutkijoita eikä heidän aivottomia peesareitaan) kohtaan.

 4. Ei ole kiirettä istutuksille etelässä. Varjopaikassa oli maa vielä helatorstaina jäässä sammaleen alla. Laikut ja mättäät ovat sulia, mutta kylmää siellä silti on.

 5. Pitihän sitä tänään alotella viikon lääkekuurin jälkeen. Maat on sulia kun aurinko ja sade on hautoneet. Ja aikalailla sula on itekkii kuntonsa puolesta mutta toisaalta kun ei istuttajia löydy niin mikäpäs siinä sitten auttaa. Pikkuhiljaa.

 6. Ensi viikolla täällä Pohjois-Savossa alkaa todenteolla istutukset,hyvin vähän on vielä aloiteltu.

 7. Viikko sitten aloitin istutukset,maat sulia kun ei ollut routaa näillä korkeuksilla.Taimikot selvinneet talvesta hyvin,vain yhden myyrän syömän taimen kohdannut viime keväisistä taimikoista.

 8. elekkää jukoliste kylymmään maahan!

 9. Kylmään maahan istuttaminen ei kannata,toisaalta maat aika kuivia toisaalta hallariski.Parhaat kasvut olen saanut kesäkuun alun istutuksista.

 10. Sitä on istutettava silloin kun sattuu leipätöiltään ehtimään. Tai sitten pitäisi ajoittaa istutukset niihin vuosiin jolloinka kesälomat sattuu touko-kesäkuulle.

 11. Tämä viikko on menny istutuksilla ja tulevat viikot myös 100 000 tainta pitäisi maahan saada.
  Kaksi viikkoa tänä keväänä on myöhäisemmässä ollut istutukset kuin muina vuosina.

 12. Suurimman osan istutuksista olen tehnyt syksyllä koska hakkuut ovat olleet monesti kesällä. Keväisin olen istuttanut koivut heti kun maa sulaa ja ennen kuin taimet tulee lehteen.
  Kuivuus on kaikkien taimien pahin vihollinen.