Istutuskuusikko, kuvio 2

Samat sanat tähänkin: istutettu 2004 mhy:n toimesta, Heinät perattu alkuvuosina ja risukot raivattu vesurilla 2010 kesällä. Ensi kesänä pitäisi vielä käydä tämä raivurin kanssa läpi.

Eron kasvussa huomaa kun vertaa tien toisella puolella olevaan luontaisen lisääntymisen kuvioon(kuva: Pienaukko 1/4 hehtaaria).

Kommentit (10)

 1. Onopas puuhia joo.

 2. Jos vain aikaa muuhunkin kuin kuvaamiseen on, kannattaa ottaa kuusia piiskaavat lehtipuiden raipat pois heti, eikä vasta ensi kesänä.

 3. Jep, pihlajaa ja vattua noissa kuusikoissa riittää.

 4. Eipä aivan raipoilta nuo koivut näytä. Jos olisi istutettu raudusta olisi ainakin kuitupuuta palstalla jo useita kymmeniä motteja hehtaarilla.

 5. Niin samanlaista kokemusta ja paljon huonompaa mulla kuusi istutuksilta kanssa so far. Olenkin saanut parhaan saldon paikalta jossa hiesukoivu valtasi alan ja kuusi tullut koivun alle.
  Koivulle pari harvennusta ja sitten vasta tulee kuusen vuoro kasvaa.
  Kuusella on taipumusta juroa kun pääsee 2—-5 metriseksi sitten vasta tapahtuu humahdus, sitöä ennen kasvu tuskasta.

 6. Stihl 200,lla leppää hiljalleen nurin kuusen päältä.

  2070 päätehakkuu. Metsänhoidosta pitää nauttiakin.

 7. Kun rehellinen olen, niin pakko on todeta, että en näe mainittavaa eroa tämän kuvan ja kuvan ”Pienaukko 1/4 hehtaaria” välillä.

  Sen voin kertoa, että vasta äsken silmäsin sen Pienaukko 1/4 -kuvan ja zoomailin hyvän aikaa saadakseni selvää puulajista: ”Onko se kuusta vai mäntyä, siis MÄNTYÄHÄN siellä ainakin on..?!” Ja vasta sitten luin selittävän tekstin ja huomasin olleeni onneksi oikeassa.

  Ne männyntaimet näyttivät niin meheviltä ja elämänhaluisilta! Jättäkää ne mahdolliset lehtipuuraipat mahdollisille hirville!

 8. Gla: Jos vain aikaa muuhunkin kuin kuvaamiseen on, kannattaa ottaa kuusia piiskaavat lehtipuiden raipat pois heti, eikä vasta ensi kesänä

  Ei tuo kovin akuuttia raivaamista tarvitse, turhaa tarmokkuutta. Eihän noiden kuusien latvoja edes mikään piiskaa.

 9. Eihän kuusikon seassa näyttäisi paljon haittaavaa lehtiraippaa olevan,mutta usein lehdettömyys antaa kuvan, ettei raivauksella kiire.Kun lehdet kasvaa,monesti näkymä tyystin toinen.

 10. Kuvakulma hieman yläviistosta hämää, mutta näiden kuusentaimien pituus on 4-5 metriä. Pituudesta on puolet tullut kesän 2010 raivauksen jälkeen. Löysin tämän raivauksen aikana otetun kuvan melkein samoilta jalansijoilta ja laitoin tulemaan.

  Kisi: Pienaukko-kuvassa havupuuntaimet ovat paria poikkeusta lukuunottamatta 1-2 metriä.Tässä vaiheessa viljelty siis johtaa, mutta aika näyttää lopputuloksen viimeistän tuleville sukupolville.