Kommentit (5)

  1. Tageissa kirjoitat ”räkämännikkö”. Tuo nyt on kuitenkin todella kaukna siitä mitä minä käsittellä ymmärrän. Komeahan tuosta tulee, jossain vaiheesssa ehkä koivunräipät vähemmäksi…

  2. Se räkämännikkö viittaa syytteisiin istutusmänniköiden räkäisyydestä.Omat kokemukseni pottitaimista ovat ihan muuta. Mänty on erittäin hyvä vaihtoehto tuoreilla kankailla tai ojitusmätästetyillä laihemmilla korvilla/rämeillä.Kasvu nykytaimilla erinomainen, laatu samoin. Tuossa on etualalla kuvion laidassa sellainen luontaisen rauduksen vyöhyke. Syvemmällä vain pienempää vesa-aliskasvosta raivausten jäljiltä.Se on melko puhdas männikkö ja metsäalan koulutuksissakin takavuosina käytetty.

  3. Tuossa voi vertailla istutettujen ja kylvettyjen&luontaisten eroja:
    http://www.metla.fi/uutiskirje/puu/2013-03/viljeltyjen-luontaisesti-jne.pdf

    Mutta tuosta puuttuu puumäärät, että enmä kyllä oikeestaan osaa sanoa kumpi tuon perusteella on kannattavampaa. Itse oon kokenut, että 2000 taimen männiköt on hankalia koska paikon on paljon hirvituhoja ja yhtään et voi selvästi vaurioituneita ottaa pois kun sit siitä vasta metsä tuleekin jos mennään ton tiheyden alle. Pidän varmempana keinona luontaisesti&kylvettyjä saada hyvä männikkö. Onnistumisprosentti istutusmännikössä on omien havaintojeni perusteella huonompi eli riskibisnestä. Tai sitten suosiolla istuttaa sen 4000 jos haluaa olla varmempi onnistumisesta.

  4. Metlan uutiskirjettä lukiessa pitää pitää kirkkaana mielessä, mihin kysymykseen se antaa vastauksen ja varsinkin se, mihin se ei anna vastausta.

  5. Tämä kuva antaa ihan kohtuu kuvan joitakin koivuraippoja ehkä poistaisin piiskamasta.