Kommentit (19)

  1. Oikeastaan aika peruskuvaa kuusikoistani. Tuossa ennen-kuvassa suunnitelman mukaan reilu 250 kuutiota/ha. Pituus 17m ja paksuus 20 cm. Runkoja 1600/ha. Ikää suunnitelman mukaan 45 vuotta, joka tuntuu vähän liian vähältä. Jäljelle jäävää en ole vielä mitannut, arvioikaa te.

    Jotenkin näyttää siltä että seassa oli sittenkin aika paljon paksumpaa (ja vanhempaa), jotka sitten näytti jääneen.

    Kuvat on otettu samoilta jalansijoilta, mutta jälkeen-kuva otettu 90 astetta ekasta vasemmalle.

    Olisi tuon saattanut ehkä aiemminkin harventaa, mutta ehtihän tuon nytkin. Päätehakkuuseen ei niin hirveen pitkä aika, kai.

  2. Nyt olisi jk:lle ollut paikkaa. Tuo vanhempi järeämpi olisi pitänyt poistaa ja tehdä seuraavasta kokoluokasta jäämämetsä.

  3. Lahoa ei ollut pinoista havaittavissa. Myöskään metsässä ei lahopöllejä näkynyt. Tuota 10 vuotta itsekin ajattelin tässä vaiheessa arviona. Katsoo sitten mikä on tilanne.

    Jäkikäteen ajateltuna tuo Jessen jk-idea tuntuu ihan mielenkiintoiselta. Itselläni ei ole jk:sta kokemusta, joten kynnys aloittamiseen kohonnut. Ehkä sitten joskus…

  4. Tähän kannattaa tehdä Rickleå hakkuu, kaikki alle tukkipuumittaiset pois ja anta kasvaa 15 v.

    Hyvä päätehakkuu kuvio jossa kuitua ei ole, järeys nousee ja samalla hinta.

  5. Miten tuossa voi jatkuvaa kasvatusta harkita, kun ei ole nuoria pieniä taimia lainkaan?

  6. Ei niitä taimia siellä vielä miesikkiin tarvitakkaan.

  7. Luulin, että Jesse tarkoitti jk:lla jo menetettyä tilannetta. Että olisi aloittanut tuon savotan isommasta päästä ja jättänyt ohkaisempia kasvamaan. Se nyt on myöhäsitä. Tidä mitä tuohon alle tulee vai tuleeko mitään, se on sen ajan murhe.

    Metsänvartija,
    Ajattelitko että nyt saman tien tuonne uudestaan vielä pienempiä poistamaan? Nuo jääneet on melkein kaikki tukkipuun mitoissa jo nyt. Pl. etualan pihlajaräipät, merkkinauhan varsi ja muutama ohuempi kuusi siellä tällä. Kokonaisuuden kannalta vähäisiä määriä kuitenkin.

  8. Kommentti tuli väärään kuvaan, siis ennen harvennusta. Nyt on ok, kuitupuut poissa ja huonolaatuisetkin (tovottavasti).

    Metsänhoito on aika helppoa kun sen ymmärtää ja etenkin mukavaa.

    Samaa asiaa saa jauhaa päiväst” päivään.

  9. Juuri Niko tuota tarkoitin. Kyllä niitä taimiasioita kerkiää sitten toisen puusukupolven vartuttua miettiä. Jos ei ole luontaisesti tullut sitten vain kerralla uusiksi. Kaksivaiheinen kasvatuskin on minun mielestäni jatkuvaa kasvatusta. Pidentää kuitenkin peitteisen metsänkasvatuksen aikaa huomattavasti ja aika harmittomalla ja helpolla tavalla.

  10. Toivottavasti pysyy kuuset pystyssä. Taas uusi myräkkä tulossa!

  11. Hieno kuusikko! 10 vuotta kasvattelet ja sitten saat myydä järeän kuusikon kovalla hinnalla. Mielestäni tässä ei ole paikka jk:lle. Se sopii kokeiltavaksi omissa ajatuksissa lähinnä erikoisen huonoihin(päätehakkuu halvalla) tai joihinkin paikkoihin, joissa maisemarajoituksia.

  12. Tuollapäin pysyvät ihmeen hyvin pystyssä. Joitain tietenkin menee, tuokin on tuulelle ottava paikka. Peltoa sunmuuta lähistöllä.

  13. Gla

    Hyvältä tuo minustakin näyttää. Harvennus myöhästyi, mutta tuskin siitä isompaa haittaa on. 45 vuoden ikä vaikuttaa alakanttiin olevalta, mutta silti päätehakkuulla ei minusta ole kiire. Jatkuvan kasvatuksen yrityksillä ei hyvää kuusikkoa kannata pilata. Valopuita ja erirakenteisuutta ei ole, joten tuollaiselle kankaalle ei taimia tarpeeksi ja riittävän nopeasti tule.

    Puustoa voi hyvin kasvatella pitempäänkin kuin 10 vuotta, jotta nyt tehdystä harvennuksesta olisi hyötyä. Tietysti myös kuviokoko ja tilan muiden kuvioiden käsittelyjen ajoittuminen vaikuttaa asiaan.

  14. Ei sillä päätehakkuulla enää kiire ole kun sitä ei kerrasta nyt tehty. Senkin aivan hyvin olisi voinut tehdä.

  15. Gla

    Yksi pieni este päätehakkuussa olisi ollut: Laki.

  16. Tiedä häntä. Kuvasta itse kyllä päättelisin että lakiraja täyttyy iloisesti.

  17. Ai,olihan Niko tosiaan vahvuuden merkannut. Onneksi tuollaiset raja-arvot häipyy metsähistoriaan.

  18. Gla

    Kun vertaa lähtötilannetta ja harvennettua, jäljelle jäänyt puusto on huomattavasti järeämpää kuin ennen harvennusta. Aletaan ehkä olla 04 puolella, kun ennen harvennusta se oli selkeästi 03 puolella. Näin tiheissä kuusikoissa monesti käy.

  19. Juuri Glan kuvaamalla tavalla kävi tässä kohtaa. En oikein huomannut miten järeitä runkoja tuossa kuviossa oli pienempien seassa. Harvennuksen jälkeen se vasta hahmottui. Kun ei pitkään aikaan ollut kävellyt kuvion sisällä, niin ei huomaa, kauempaa katsellessa näytti kaikki saman vahvuisilta.