Kommentit (11)

 1. Sekava ois parempi ilmaisu.

 2. Kyllä siinä sekametsän tarpeet on.Alla jokunen joulukuusikin ,kunhan tuuhevoituu hiukan, niin torille kaupan.

 3. Onneksi v. 2014 metsälaki sallii kaikenlaisen..

 4. Joutuuhan sitä kymmenkunta vuotta odottelemaan ja sallin sen kernaasti itselleni. Pitää muistaa että kuusikot turpoaa aivan pitelemättömänä hurjaa kyytiä ja samalla saa poistaa ylispuukoivikkoa jo seuraavan kuusisukupolven päältä näissä kohdin. Männytkin varttuu siinä siivellä ja siementelee aina jonkun männyn kasvuun myös rikkoutuneisiin ajourien reunuksiin ja sitä rataa jk toimii ja palvelee tiliä jaellen silloin tällöin. On kuulemma metsäradion illan juttujen mukaan hurjan suosittu kasvatusmalli mitä kurssitarjontaa on keritty metsänomistajille tarjota. Joten ei tässä aivan pihalla olla.
  Pian tulee vuodessa puutili joka kuukaudelle.

 5. Ja kannattaa jälleen muistaa se palstan ikä ennen kuin paljon alkaa louskuttamaan. Jos kasvatat viidessätoista vuodessa tuollaisen metsän josta tehdään jo konehakkuu en pitäisi kovin huonona saavutuksena. En päässe hybridihaavallakaan kovin paljon tuhdimpaan vielä tuossa iässä. Aika paljon saa vielä kasvua petrata seuraavat vuodet.

 6. 15 vuotta vanhaako?
  Kun laskee noista männyn vuosikasvaimista, ovat n. 20 vuotta vanhoja.
  Minulla parhaat männyt 20 vuotisina ovat 10 m pitkiä ja rinnankorkeudelta 20cm.
  Ja ne kasvaa täällä Länsi-Kainuussa.

 7. Saa niitä omiaan laskeskella mutta ei muuta tosiasiaa miksikään. Istutuksen jälkeen 15 kasvuvuotta ja sillä siistiä.

 8. Puuston ikään puutuin jo raamikeskustelussa. Et selvittänyt asiaa, joten otetaan uusiksi. Sanoit ostaneesi palstan 1995 paljaana. En tiedä, milloin puusto on hakattu. En tiedä sitäkään, mitä laki tuolloin sanoi uudistamisesta, mutta 1996 voimaan tulleen lain mukaan uudistaminen pitää tehdä kolmen vuoden kuluessa hakkuun päättymisestä. Tältä pohjalta hakkuun ajankohta on todennäköisesti ollut 1992…1995 eli luontaiset taimet ovat hakatun puuston alikasvosta lukuunottamatta peräisin tältä ajalta. Vuoden 1992 keväästä tähän hetkeen on 22 kasvukautta ja vuoden 1995 keväästä tähän hetkeen on 19 kasvukautta.

  Jos männyt ovat 15 kasvukautta kasvaneita, olet istuttanut ne keväällä 1999. En usko sinun odotelleen aukkosi kanssa noin pitkään, joten väitän puuston olevan n. 20 vuotiasta. Samaan tulokseen pääsee vuosikasvuja laskemalla.

 9. Vähän hiuksia halkomalla mennään mutta itse oletan istuttaneeni -97 männyt ja sitä istutusvuotta en itse laske kasvuvuodeksi. Pari kesää siivoilin hakkuuaukkoa. Aika tuore se hakkuu oli koska myin itse esim. lahopuukasan nk.metsänomistajan puut kun ex-omistaja antoi luvan.
  Tavallaan ensimmäinen e-puukauppani.

 10. Tarkistan vielä aikoja kunhan arkistoon kerkiän joulupyhinä ehkä mutta muistaisin kyllä Metsään.fi:n merkanneen sen 15 vuotiseksi.

 11. Tuo Metsäkeskuksen ikämäärite tuli tarkastettua. Se on se 15 vuotta (Metsään.fi) mutta vuosi on tosiaan jo kaupan teosta joten nyt ollaan 16v.