Kommentit (7)

 1. Metsäkupsa

  Onko pannoitettu mänty?Vaiko geenimanipuloitu ylöspäin paksuneva mäntypuu.

 2. Yksi (kaksi) kuva(a) valehtelee enemmän kuin tuhat sanaa.

 3. Anton Chigurh

  On saattanut raivaussahan tylsynyt terä unohtua tuon männyn latvaan joskus.

 4. Onnistuu se kyllä varttaminenkin. Tosin tuo vaikuttaa kuristuksen seuraukselta. Olen nähnyt taimia, joissa juuri ja alkurunko olivat tavalliselta männyltä ja loppu taisi olla cembraa tai jotain muuta ulkomaan mäntyä. Olivat yli metrin ja hengissä. Tosin vuosien päästä olivat häipyneet, että vissiin kuolivat tai sitten joku ei kestänyt katso epäsikiöitä.

 5. Eiköhän tuolle löydy luonnollinen selitys. Samanlaisia taimia voi löytyä esim. myyrätuhojen kannalta.
  Ravinteet kulkeutuvat juurista latvaan puun sisemmissä kerroksissa ja yhteyttämistuotteet toiseensuuntaan pinta kerroksessa. Kun pinta kerros on kuorittu pois estyy juurien ravinteiden saanti ja runko saa hetkeksi” turbo boostin” kasvuun, kunnes juuret kuolevat ravinnepuutokseen. Tähänhän perustuu haavan kaulaaminenkin. Kuvan puussa on vihreitä oksia vauriokohdan alapuolellakin ja ne ilmeisesti ovat riittäneet ruokkimaan juuristoa tähän saakka, jolloin ilmiö on kestänyt pitempään ja näkyy voimakkaasti. Samanlaisen ilmiön saa kestävästi aikaan kuorimalla varovasti esim yhden oksan. Tämä oksa saa sitten kyllä juuristosta ravinnot käyttöönsä, mutta itsekkäästi ei joudu/voi palauttaa niitä juuriin. Puun muut osat jaksavat kyllä juuriston ruokkia, jolloin tämä yksi oksa voi lihoa rauhassa.

 6. 6 m3

  Missähän käytetään tuon mallisia raivaussahanteriä?
  Enneminkin joku on nostanut peltipurkin taimenlatvaan. Varttamisesta tuskin on kysymys. Kuka suojaa vartteet tuollaisella pannalla?

 7. 6 m3

  Arvaankin että Puolustusvoimat ovat pitäneet maastossa leiriään about 20 vuotta sitten. Paikalla ollut kenttäkeittiö jossa töpinän pojat keitelleet noppasoppaa ja heittäneet 2 kg:n nötkötti purkin tyhjennetyään maastoon lojumaan.