Kommentit (13)

 1. Siinäpä vasta vihta kasvaa.

 2. Jatkuvaahan se nyt sitten pitää jo ollakkin!

 3. Minunkin metsissäni häärää parhaillaan Lassila&Tikanojan Biowatti ja kaksi e-puukohdetta vielä syssymmällä suoritusta vartoilee.

 4. Tämä on aika yleistä nykyään, valitettavasti.

 5. Kunnon raivaus raivaussahalla ja muutaman vuoden päästä hakkuu. Jo alkaa kantorahatuloja tulemaan. Aika normaali kuva nykyään. Kun tuohon vielä lisätään parhaassa tapauksessa raivausta tekevä metsuri, joka häärii moton edellä niin se onkin siinä….

 6. Tulee niitä kantorahatuloja tuostakin. Tosin eihän kuvasta nyt aivan kokonaisuutta näe mutta eiköhän tuoltakin jo kelpo tavaraa löydy.

 7. Kuviollla on tehty energiapuuhakkuu vuonna 2009 . Istutustaimet eivät ole hyötyneet kovinkaan paljon hakkuusta. Vesakko on kylläkin ottanut hanakasti tilan haltuun.

  Kuvasta selvinnee vihdoin , että energiapuita korjaamalla ei taimikon tila aina parane.

  Kuvan kohteella on kolme eri kuviota , jotka hakattu kolmena peräkkäisenä vuotena. Jokaisella kuviolla lehtipuuvesakko on ryöpsähtänyt huimaan kasvuun. Siellä , missä nuoren kuusikon /taimikon tiheys on ollut riittävä , vesakon kasvu on tyrehtynyt täysin.

  ..PS. Tällä kuviolla hakkuun aikana vieraillut nykyinen metsävaltuuskunnan puheenjohtajakin totesi , että ”en kyllä omaa metsääni laskisi tähän kuntoon”. Varoittelin häntä energiavillityksen vaaroista ja kutsuin hänet katsomaan , mistä on kysymys. …ja kuvasa näkyy tilanne 4 vuotta myöhemmin…huoli ei ollut ihan aiheeton.

 8. Valitettavan yleinen näky täälläpäinkin.

 9. valitettavasti noita pusikoituneitanaan metsiä ei saa ostettua tällä varsinaisuomessa kohtuuhintaan et vois raivaskella parinvuoden välein

 10. Ehei vaan parinkymmenen vuoden välein. Nuo motosuorittaját innolla tekevät. Ei tarvi itse raivailla vaan ottaa rahaa vastaan.

 11. Tuosta innosta voi olla toistakin mieltä. Tällaiset näkymät ovat innostaneet useampiakin työparinani toimineita lupaavia motokuskeja kokonaan muihin ammatteihin. Ilolla on todettava , että hyvin ovat pärjänneet uusissa ammateissaan. Siinä ovatkin metsänomistajat tulevaisuudessa ihmeissään , kun leimikoille ei löydykään kaatajia. Eläkkeelle jäämisen vuoksi alalta poistuu lähitulevaisuudessa paljon enemmän työvoimaa , kun saadaan koulutettua tilalle. Jos heikoista työolosuhteista johtuva kannattavuusvaje vielä alentaa yrittäjien/tekijöiden tulotasoa , työvoimapako vain kiihtyy.

 12. Keväällä oli entinen motokuski kaverina tonttihakkuulla avustamassa kaatoja kaivinkoneella.
  Pitkälti huasteli samansuuntaista kuin suorittava tuossa edellä kertoili.

 13. Enpä nyt tiedä aivan tuonkaan sortin syitä koulutuksen saaneilla. Useimmiten syy on aika yksinkertainen eli nuo ison koneen tottuneet nuoret käyttäjät kaapataan paremmalla rahalla maansiirto,kaivinkone yms. todella hyväliksaisiin (yrittäjälle) töihin.
  Mutta tuore tapaus oli juuri eilen kun nuori motonkuljettaja soitteli hakkuun aikana useampaankin kertaan ja kun oli lanssipaikan tehnyt tuli puheeksi tien toisella puolella oleva e-puuhakkuukuvio. Hän sanoi tekevänsä mielellään sillä isoimmalla Ponssella noita kuvioita. Mutta kun ei ollut enää aikaa tehdä kun lähti muutamaksi viikoksi lomalle. Palaa todennäköisesti sitten sen jälkeen tekemään tuon e-puualan.
  Hänellä oli jo tieto kyllä siitä ja saattoi jopa tutustuakkin kuvioon ennen lähtöään. Käyn tässä hiukan kevytsälpää (alle 40mm.) raivailemassa sillä aikaa kun hän lomailee.
  En kyllä edes muista oliko mainintaa edes kauppasopparissa raivauksesta mutta tulee hiukan siistimpi lopputulos kun se pieni sälä ei sojota joka suuntaan. Näkyvyys kyllä aivan riittävä työstöön vaikka heti.