Kommentit (15)

 1. Jos harvennuksella eteen tulee niin vanhat kolhupuut saavat ilman muuta kaatotuomion. Tuossa varmaan on tilaa antaa tuonkin kasvaa vaikka ilmeisesti tyvipölkyssä saattaa lahoa jo löytyä.

 2. Lahovikainen kuusi, ei ole tukkipuuksi.

  Jos olisi minun metsässäni ja jos ei lähellä ole muita kasvamassa, niin antaisin olla pytyssä ja ottaisin pihkan talteen ja tekisin kuusenpihkasalvaa.

 3. Kuva otettu ajouralta. Edellisessä hakkuussa vaurioitunut puu. Mielestäni on virhe jättää pystyyn tallainen puu, tyvessä on todennäköisesti lahoa mutta vielä saisi tukkia kun tekee ensin lyhyen pöllin, 10 vuodenpäästä on lahoa koko tukkiosuuden matkalla.

 4. Takana on vauraita puita. Eiköhän siitä saisi pienaukon kehitettyä. Jatkuvaa kasvatusta en ihannoi, mutta näkyvissä olevat taimet saattaisivat liittyä siihen, 10 vuoden kuluttua eivät.

 5. Metsäkoneet ovat hyviä avohakkuilla mutta harvennusmetsissä tulee sitten tälläistä jälkeä.

  Yksittäisten puiden poimiminen tulee kalliiksi, avohakkuu koko kuviolle.

 6. Kysyppä puun ostajilta paljonko joudut maksaa.Helveta nurin noin kuppanen metsä.

 7. Tämä on ainut vaurioitunut puu tällä kuviolla. Kuvan sanoma onkin se ,että yläharvennus on ollut niin raakasti kielletty ettei konemiehet uskalla ottaa edes yhtä vaurioitunutta isoa puuta pois. Asennemuutosta ja koulutusta tarvittaisiin. Paljon näkee jätettävän vioittuneita, haaraisia ja mutkapuita, kun koitetaan saada metsikköön tasavälein jäävät puut, eikä uskalleta otta yhtään isompaa puuta pois.

 8. Laitappas pihkaniska dolmar tulille ja silipase kuus nurin.
  Sitten ajjoo törryytät zetorilla puun tienvarteen.

 9. Näin on tarkoitus tehdä.

 10. Jos sen ajokone on sen kolhun tehnyt niin kukapa sen pois ottaa. Motollahan ne on helppo korjata mutta harvalla ajokonekuskilla mt-sahaa on mukana. Ja stten mihinkä ne yksittäispuiden tilitykset tehdään. Anna olla vaan ja stten kun seutaavan kerran kuvio tulee käsittelyyn niin kolhupuut pois.

 11. tukit sahalle. mätästys ja istutus.

 12. Nyt oli se seuraava kerta.

  Tässä ei ole tarkoitus mollata konemiehiä, esim tämänkertaisen hakkuun tekijät on tehneet hyvää jälkeä. On vain näin että tämä vanha ohje puiden tasaisista väleistä ja kielto ottaa pois yhtään isoa puuta on iskostunut aika tiukkaan. Tämä kuvio on sen kuvion vieressä josta oli kuva ”jatkuvan kasvatuksen laatua”. Tällä kuviolla jätin poistettavien puiden valinnan konemiehille, viereisellä kuviolla merkkasin jätettävät puut.

 13. Järjestääkö pihkaniska metsissään tutustumis/opetusretkijä.

 14. Toissa keväänä oli metsäpäivät minun tontilla. Vierailevana luennoitsijana oli professori Timo Pukkala. Työnäytöksen antoi lähimetsässä Junnikkalan saha ja Biovatti. Kävijöitä oli toista sataa.

  Ehkä sellaisen vois taas joskus järjestää, tai sitten pienempimuotoisena.

 15. No ilimoottele pihkis mikääli sellaanen retkilöönen joskus onnistuisi.