Kommentit (5)

 1. Lisäsin muutamia kuvista, kun tuli tehtyä pari kesää sitten pieni Keski-Suomen metsäretki. Tässä muutamia kommentteja.

  Jättiläiskuusi Rainer löytyy Jyväskylän lounaispuolelta. Kaupungista lähdetään ajamaan Taka-Keljon tietä. Heti kohta on ison kaatopaikan tienhaara oikealle. Samasta kohtaa kun kääntyy vasemmalle pienelle metsäautotielle ja ajaa 100 m, niin löytyy Rainer-viitta vasemmalle. Polkua pitää mennä noin 100 m.

  Isossa puussa on erityisen hienoa rungon muoto. Pitkän matkaa lähes tasapaksua.

  Netistä löytyy myös tietoa:
  http://www.jyvaskyla.fi/ykkonen/2007/0827

 2. Paljonkohan ton mitat on.
  Minulla on mailla Mouhijärven puolella pihakuusi joka on noin 150 senttiä ympärysmitta, ja näyttäis vähintään yhtä järeältä kuin toi. Saattaa johtua paksuista kymmenen senttiä vahvoista oksistakin. Ajatin joskus juurien päälle ensin 18 tonnia hienoa hiekkaa sitten sen päälle samanverran mursketta kahdelle reunalla, kun pihassa tie kiertää kuusen, ja suojasin hiekalla pinnalle nousseita juuria. Samoin ajattelin että kestää tuulta paremmin kun on juurien päällä painoa. Sillä tollainen kuusi tuhoaa puoli pihaa jos kaatuu vahinkossa

 3. Tuossa Svedu Petterin linkissä on yksi välilyönti keskellä, korjattuna http://www.jyvaskyla.fi/ykkonen/2007/0827

  Eli pituutta 38.6 m ja tilavuutta 10.2 mottia mitattu viime vuosikymmenellä. Mahtava kuusi tuo on, itsekin olen käynyt tuon juurella.

 4. Rainer olisi halkaisijaltaan rinnankorkeudelta noin 80cm noilla pituus- ja kuutiomitoilla.

  Lasken tilavuuden 0,5*3,14*D2*h/4= 0,5*3,14*0,8*0,8*38,6/4=9,7m3

 5. Kävin tänään mailla ja huomasin että muistini teki tepposet. Pihakuuseni on ollut viime kesänä rinnankorkeudelta ympärysmitta 258 senttiä, ja nyt pikaisesti katsoen mittanauhalla halkaisija noin 80 senttiä! Pituus on kysymys merkki mutta aika roikale on