Kommentit (6)

 1. Oikealla olevien puiden etäisyys vain kaksi kyynärää. En ole poislukien nuoruutta törmännytkään Lempäälässä tällaiseen ovelaan jättimänty metsikköön. Nytkin vain siis sattumalta sienimettällä.
  Näköjään aikoinaan on harvennettukin kuten puiden välistä näkyy. Nyt lehtipuut ovat vallanneet tämän metsikön ja sitä valvovat jättimännyt joita on paljon. Monimuotoisuus toteutuu tällakin tavalla. Metsikkö on lehtipuuvaltainen, tiheä, vaikeakulkuinen ja monimuotoinen. Onneksi meitä metsänomistajia on moneen junaan. Muutamat jättiläiset ovat jo kaatuneetkin kun katsoo kuvan taka alalle. Toivon totisesti, ettei isäntä mene kaatamaan näitä kymmeniä jättiläisiä tässä metsälössä jonka koko on 900m x 500m. Niin että kyllä mänty kasvaa isoksi hieman tihkummassakin kunhan vaan pohja antaa siihen edellykset…

 2. Paljonko näiden mäntyjen rinnankorkeusläpimitta ja pituus ovat?

 3. No pakko antaa petäjistä vain arvioita. Oikeanpuoleisin arvioni on 60-70 cm, korkeutta arvio muistini mukaan >25m. Otan mittanauhan jos menen sinne jonkun ajan päästä uudestaan sienijahtiin. Nuoruudessa oli Nokia yhtiön mailla vastaavia paljolti Lempäälässäkin, muutaman metsäpalon nähneitä. Nyt niissäkin on 40v metsiköitä jo.

 4. Apuharvennus takaa metsän jossa m3 on hyvä.

  Kasvatettavaksi hyväksytään vain päävaltapuita. Olen nähnyt samoin kuusikoita joissa kasvaa vieri vieressä 1,5 m3 yksilöitä, kuutiomäärä hehtaarilla on kova.

  Nykyiset harvennusmallit operoivat pienellä puustopääomalla. €uro nyt on arvokkaampi kuin €uro tulevaisuudessa…puu poistetaan ajouralta ja metsiköstäkin kuitupuuna vaikka arvokasvu olisi vasta tulossa.

  Taitava metsänhoitaja saa aikaan tälläisiä metsiköitä ´jossa puustopääoma on hyvä ja hinta samoin.

  Ei muuta kuin odottaa hyvää hintatasoa.

 5. Mulla kesämökkini luona naapurin metsässä myös noita jättimäntyjä joskus jätetty maisemapuiksi. Yksi niistä pari v sitten myrskyssä kaatui. Laskin 194 vuosirengasta. Moto ei pystynyt sahaamaan alinta tyveä. Siitä tuli 2 mahtavaa istuinpölliä grillini äärelle.

 6. Vau! Missä päin Lempäälää näitä pääsee ihailemaan?