Kommentit (6)

 1. Onko se suohon uponnut, kun ei näy koko värkistä paljon muuta kuin puomi.

 2. topintam

  Noniin tupsahtihan se jehu tänne,,,tässä korjataan motouran ensimmäisiä energiapuita,,,

  Alustakoneena valmet jehu 1123r varustettuna patu- ketjusaha kaatopäällä. Tarkoituksena on selvittää onko tälläisella isäntälinjan(10 000e) värkillä mahdollisuuksia kerätä KUSTANNUSTEHOKKAASTI energiapuuta kokorunkona..

  Kohteeksi valikoitui 2-3ha 10m männikko poistettavien runkojen koko ehkä keskim,40l. kuitupuukorjuuna saanto jäis vähäseks mut näyttäs et hoitoa jo kaipaa…

  Viime viikon sahailin ja sain palstan valmiiksi ajohommia pitäs alotella ja jospa sitä sitten sais vähän tarkempia kiintomääriä. n. puolet sahasin mootorisahalla ja välillä taas jehulla..Sen verran jo tuloksii et tollanen 50kg kaatopäänheiluttelu vie polttoainetta VAIN 2.5l/h runkoja käsittelee 80-100 /h

  Perstuntumalla jehulla sahailee ainakin samaa kyytiä mitä moottorisahalla urakkavauhtia.

 3. topintam

  Laitan sitten faktaa kunhan ajohommat hoidettu,,toiveissa olisi että 40l energiapuuta hakkaa vähintään sen 20 kiintoa päivässä muutenhan noutaja tullooo..

 4. Iron Man

  Asiahan ei minulle kuulu,mutta eikö olisi viisain tehdä hommat kokonaan metsurityönä mikäli terveyttä on.

 5. Kaataja

  Mikä hakkuupää painaa vain 50kg?

 6. topintam

  Patun 80-luvun lopulla valmistama kaatopää,,tarkoitettu silloin ruokkimaan patu 30 prosessoria. Tarkoitettu ehkä enemmän traktorisarjaan, Urakointtiin metsäkoneessa pitkässä juoksussa kevytrakenteinen. Kuitenki 35-40 senttinenkin petäjä heilahtaa kumoon pitihän se kokeilla ja onnistuu.

  tuos ois juutuupiii: http://www.youtube.com/watch?v=6N0EZePsQ0E, jos ei tolla aukee niin laittaa ”jarmo viita kaatopää” näyttää olevan samalainen.

  Tilttihän tuossa on vapaa et ainaa kaatuu kun sahaa poikki mutta hyvin sillä saa puut kasoille. Kävin kuitenkin hakemassa jo sähköventtiilin että laitan tilttisylinterin että kaadonhallinta vielä paranee.