Kommentit (6)

 1. Tämä kohta kovin epätasainen ja reikäinen,toivon mukaan muualla taimikko parempaa.Jos olisi aikanaan raatittu raivurilla raipat maansonnaksi kaataa,lopputulos luultavasti paljon parempi taloudellisesti.

 2. No, tuo kohta oli ainoa selkeä reikäpaikka tähän saakka, voi tulla lisääkin kun raivaus jatkuu. Pitäisikö tuohon laittaa taimia?

 3. Ei kasvatusmetsiä enää täydennellä taimilla, pieniä taimikoita ainoastaan muutamana ensimmäisenä vuonna. Jos jossain kohti näyttää kuuset toivottoman allejääneiltä, niihin kohtiin voipi jättää parhaita koivuja, mieluummin raudusta kuin hiestä.

 4. Hyvän näköistä jälkeä ja hauskan näköinen työmaa. Itselläkin jo polttelee päästä vastaavaa puuhastelemaan, kun vaan ehtisi… Oletko tarkoituksella jättänyt noita vähän paksumpia riukuja, että poimit ne polttopuiksi jossian vaiheessa? Jos suurta tarvetta polttopuille ei ole, eikä viitsi kaverille tai myyntiin tehdä sekapuuta(?), niin mielestäni tuosta saisi vielä kaataa poimia useampia tuollaisia 5-20 cm halkaisijaltaan sekapuita pois (haapoja/koivuja)?

  Hyvän näköistä työtä, metsä tykkää ja omistaja varmaan myös.

 5. Hyvin olet raivannut kyllä tuohon pääsee jo hyvin vaikka motolla harventamaan. Tuossa on mallia muillekkin

 6. Kävin tuolla tosiaan eilen taas ja kattelin aikaansaannoksia. Oli edelleen lliian tiheätä ja leppää, sitä on AIVAN mahottomasti, siis ihan järjettömästi ja siksi on todella hidasta tuo puuha. Raivaussahalla ei yllä eikä riu’ut mahdu helposti kaatumaan. Mopolla on vaan mentävä.

  Polttoon sopivaa riukua syntyy kauheasti. Olen vasta ehkä 0,2ha aluetta hieman hipistellyt, mutta kasoja on jo monta, joukossa ihan paksuakin. Ja aina kun hiukan etäämpää katsoo, niin löytyy leppä, joka saa lähteä. Ei sinne montaa leppää jää.

  Mutta ilokseni löysin joukosta hyviä koivuja sekä ihan hyvälatvaisia kuusiakin, toki oli sellaisiakin, joissa oli mutkia sekä latvassa monihaaraisia. Sille yhdelle monihaaraisuutta hoitavalle shampoolle olisi käyttöä 🙂

  Lumet oli lähtenyt nopeasti tuolta harvennetulta alueelta eli todennäköisesti kasvu kiihtyy kun maa lämpiää nopeammin. Vettäkin oli vähemmän kuin tuolla tureikossa.

  Kivaa puuhaa, mutta raskasta ja aikaaviepää.