Kommentit (10)

 1. Tuosta ei oikein näe, miten puusto kasvaa. Pientä harsuuntuneisuutta on nähtävissä. Päätehakkuu on joka tapauksessa seuraava toimenpide, mutta ajankohdasta päättämisessä huomioida pitää myös kuvion terveys, pinta-ala, tilan muiden kuvioiden tilanne ja ehkä muutkin asiaan vaikuttavat seikat. Pelivaraa tämän kuvion osalta on, joten sikäli päätöksellä ei ole kiire.

  Onko kuvassa jokin linkkimasto? Mitä rasitteita sellainen aiheuttaa metsän omistajalle?

 2. Lihoiksi vaan ja pois itikoiden tyrkyltä. Vanhaa kuin taivas ja kasvu olematonta. Iso riski kirjanpainajan eväiksi menoiksi.

 3. Avohakkuu, hintatason näkee graafista.

 4. Katkaisuhoito ,joka päätehakkuu tässä tapauksessa.Harsuuntumistakin taitaa olla,vai muutoinko taivas paistaa latvusten läpi.

 5. Kiitos kommenteista. Taivas paistaa läpi puiden välistä ja kirkas syysaurinko saa myös muutaman kuusen näyttämään mastolta, kun aurinko niihin sopivasti osuu. Eli ei ole linkkimastoa. Täytyy laittaa lihoiksi, kun ehtii muilta kiireiltä. Ehkä jo seuraavana talvena.

  Kuinka ajoissa kannattaisi puukauppaa alkaa järjestelemään, jos esim. 2015 talvena hakkaisi?

  Millä uudistaisitte, koska ja miten?

 6. Jos haluat hakkuun varmasti tehdyksi viimeistään 2015 talvena, tee puukauppa nyt. Tosin silloin hakkuu voidaan tehdä myös ensi talvena. Lopullinen hakkuuajankohta riippuu ostajan intresseistä.

  Uudistamisessa otan itse ainakin seuraavia seikkoja huomioon: Onko hakatussa kuusikossa merkittävästi lahoa? Ellei, voi uudistaa kuuselle. Jos on, maaperästä yms. riipuen männylle tai koivulle. Hybridi haapaa en ole vielä kokeillut.

  Hakkuuta seuraavana kesänä olen ajattanut latvusmassan pois. Syksyllä muokkaus ja sitä seuraavana keväänä istutus.
  Tuollain tehden vähennetään tukkimiehen täin tekemiä tuhoja, mutta heinäkasvusto ei kerkeä rehahtaa älyttömäksi.

 7. Miksi tämä kohde pitäisi hakata talvella?
  Maasto näyttäisi kesäkorjuukelpoiselta.
  Saako puut ajettua kesäkelissä tienlaitaan asti?
  Kelirikko- ja kesäleimikoiden hinta on yleensä huomattavasti parempi.

 8. Hyvä huomio. Hiekkatien laitaan on matkaa sellainen 150 metriä metsän reunasta kuusitaimikon ja metsä”tien” läpi. Vähän vetistä paikoin. Täytyykin harkita tuota vaihtoehtoa. Paljonko hintaeroa voisi kuvitella olevaksi?

 9. Riippuu tietysti markkinatilanteesta, mutta 10% tai jopa enemmänkin.

 10. Puun takaiselta hyvä huomio.

  Omat leimikot olen pyrkinyt yhdistämään harvennuksiin, joita en kuusikkoihin teetä, kuin talvella. Siksi hieman yksipuoleinen vastaus.