Kommentit (7)

  1. pihkatappi

    Tuota enkoa tyveäkö lähinnä tarkoitit kuvata? Tuollaista ei kehtaisi sahapuuksi tehdä.

  2. Itsekkin hämmästyin kuinka lenkoja tukkeja seassa oli, mutta sinne ne vaan meni. Aika vähäinen oli raakki määrä.

  3. Tässäki kuvas nähdään että monesti hankintahakkaaja hukkaa hyvän tukin kun lukee ohjeita ja selvähön on että vaikka on lenkoutta, tuon vahvuisesta saa sahattua sahatavaraa kun tietokoneella saa sen sahalla työstää.. Mussutan vaan että pitäisi ainakin ML valtuuston helpottaa hankintalaatua edunvalvonta mielessä jos joku sitä ilman motoa tuottaa. Ja vihonviimeinen asia on siirtyä laatuhinnoitteluun jossa sitten häviää se viimeinenkin käsitys saadusta tukin hankiintahinnasta.

  4. Minusta hankintahakkaajan ei kannata ruveta tekemään suotta huonoja tukkeja, jos haluaa saada puunsa myytyä. Sahat ja vaneritehtaat seuraavat tehtaalle tulevan puun laatua ja kovin helposti tulee palautetta. Tuon lengon tyven olisi varmaan ajokonemies nostanut raakkikasaan hankintahakkaajan jäljiltä.

    Tuokin tukki on motolla tehty ja firman omissa hakkuissa pätee omat sääntönsä ja jos on sahan oma moto metässä hakkaamassa, tukkikasaan menee huuonompikin tavara.

  5. Junnikkalalla tukit mitataan tunnelissa laaserilla,joten tuokin tukki voi olla raakki mutta sahataan kumminkin.

  6. Kuitukasasta raakkitukit sahalle kierrättämällä tekee hyvää tiliä. Vai onko tuollainen poiminta oikeasti kannattavaa? Kyse ei kai liene kuitenkaan järjestelmällisestä toiminnasta.

  7. Eikös se ole vanha perinne, että raakit ostetaan kuitupuun hinnalla kuitenkin sahataan.