Kommentit (5)

 1. metsä-masa

  Sopivan näköiset työvälineet halkosavottaan, näillä välineillä työ on jo puoleksi tehty.

  Ps. Onko siinä uudenmallinen pokara ?

 2. On, Fiskarsin isompi malli, tosi hyvä.

 3. LMP

  En aina oikein ymmärrä näitä metsänvartijan juttuja, mutta ehkei minun tarvitsekaan. Toiminnassa on valtavasti työvaiheita ja hirveä määrä kaikenlaista kalustoa, josta osa on mielestäni kovin epäkäytännöllistäkin.

  Itse teen klapeiksi 30-40 irtomottia itselle ja satakunta irtoa myyntiin sellaisella ketjulla, että teen pöllit itse metsässä, ostan niiden kuljetuksen klapityömaalleni (omilta palstoilta matkaa 20-60 km), pilkon Pilkemasterilla suoraan kuljetinta myöten vanhan Valmetin kärryyn ja ajan kippaamaan tuoreet klapit asiakkaan pihalle.

  Tälläkään systeemillä en millään laskutavalla saa touhua järin kannattavaksi mutten keksi miten metsänvartijan monimutkaisilla systeemeillä pääsisi lähellekään edes minun kannattavuuslukujani.

 4. LMP:n kanssa samoilla linjoilla tuosta polttopuun myynnin kannattavuudesta. Ainut keino saaha siitä järkevää (näillä hinnoilla) on tosiaan tehä suoraan kärryyn ja toimittaa asiakkaalle kuivumaan ilman turhia työvaiheita.

 5. Samoin minä teen, mutta hakkaan suoraan kärryyn, josta pöllit suoraan klapikoneeseen, josta klapit suoraan ilmavaan – tyhjään liiteriin taikka ritilä
  pohjaiseen peräkärryyn.
  Kun kuorma on tyhjä, ajelen metsään, ( matka 10 – kolmesataa metriä) ja pistän Tilhiin mölinää.