Kommentit (4)

  1. Tässä oksasaha arsenaaliani,jolla oksia sahailtu,liikalatvoja ja poikaoksia taimikoista poistettu.Monitoimileikkuri lehtipuille,näkyy huonosti kuvassa.

    Koivu istutettu 1991,arvatkaa paljonko paksuus rkm. cm.Aikaisemmin kaksi koivua vieressä etelä puolella,ne kaasin,hillitsivät hiukan tämän puun kasvua,eli ei ole kuin puolet iästään yksin kasvanut.

  2. Onkohan tuolla pystykarsinnalla muuta hyötyä kuin siistimpi metsä ? Tuskin kantohinta tuosta karsinnasta mihinkään muuttuu. Koivikossa saatetaan lisätä vain lahoa välipuuhun. Männikkö jos on huonolaatuinen niin ei se karsinnalla parane. Mutkat säilyy edelleen ja mustat oksat tyvitukissa lisäävät vain hunolaatuista puuta. Tuskin tukkiprosentti muutuu mihinkään karsinnan seuraksena. Onhan se mukavaa puuhaa , vai onko, ja saa olla ainakin ulkona. Luuilsi tuolta metsästä löytyvän järkevämpääkin puuhaa kuin pystykarsinta.

  3. Pulska kakskyt vuotias pihakoivu. Hm. Olisiko paksuutta rinnan korkeudella se kolkyt senttiä?

    Mitä ne muutamat ”märisee” tuosta pystykarsinnasta? Antaa karsia vaan.

  4. Kisille kiitos kommentista ja arvauksesta.Koivulla paksuutta 32 cm,kasvoi viime kesänä 1,5cm .Sää nähdä kauanko huippukasvu jatkuu,valoa ja oksia on.