Kommentit (6)

 1. Onko levitettävänä kenties rakeistettua tuhkaa? Vaiko ns. säkkisontaa?

 2. metsä-masa

  Helikopteri levitys on vivatonta ja tarkkaa.. Sen etuna on tehdä myös täsmä lannoituksia esm. boorinpuutos taimikoihin, eikä naadi välttämättä harvennusta ennen lannoitusta.

  Ensimmäistä kertaa helikoterilla tapahtuvaa lannoitusta seurasin mielenkiinnolla. Asetin kuviolle pahvista tehtyjä lautasia eri puolille lannoitettavaa aluetta. Ihmeekseni huomasin lannoitteen levinneen hyvin tasaisesti kuvioolle.

  Marjasatokin tykkäsi siitä, joka lisääntyikin jo seuraavana kesänä !

 3. Rakeistettua tuhkaahan siinä menee. Homma kävi muuten hienosti, ekä kaverit itkeneet ennakkoraivauksesta.

 4. Eli alikasvos sen kun tuuhenee. Mitä hyötyä on lykkiä lisävirtaa puustolle jonka kasvatus kulkee ison puuston siivellä. Eli kun pienpuusto voi hyvin niin se arvopuu siinä päällä kituu edelleen.

 5. Jossain tutkimuksess oli todettu, että alikasvos (joka on alle kuitupuun mittaista) käyttää keskimäärin 5% kasvupotentiaalista. Eli turhaan huolehditaan kasvun kannalta muutamasta risusta järeän puuston alla.

 6. Alkasvos ei paljon ravinteita käytä, mutta se pitää kasvatuspuuston juuriston kylmempänä pidempään keväällä. Se hidastaa ravinteiden mineralisaatiota ja kasvuunlähtö on keväällä hitaampaa. Näillä on jo vaikutusta. Riippuu toki alikasvoksen määrästä.

  Jeessi, toki se alikasvoskin osansa lisäravinteista ottaa, mutta valtapuusto elpyy silti. Ja kun latvusto sulkeutuu niin kasvu kohdistuu tukkipuille. Minulle sopii hyvin, että sinä jätät lannoittamatta, jatka samaan malliin vaan!