Kommentit (5)

  1. Hienoja otoksia tässä pari peräjälkeen. Valokuvaaja saattaisi olla sukua eräälle toiselle Varoselle, joka on varustettu silmällä ja linssillä.

  2. Tähän aikaan harakoilla on kyllä jo kevättä rinnassa. Täällä pohjoisessakin olen huomannut harakoiden jo tammikuussa katselevan pesäpaikkaa, jopa kantavan pesäaineksiakin.Jos pesänteko alkaa näin varhain, niin se etenee hitaanlaisesti. Pesämaljaan tarvittavaa sulaa maata on vasta myöhemmin saatavilla. Pesän vuoraukseen tarvittavat kuloheinätkin ovat vielä kauan lumen alla. Kuitenkin, jos pesänteko on keskeytynyt häirinnän tai muun syyn vuoksi, niin silloin uusi pesä valmistuu vauhdilla.

  3. arto

    Meillä päin vihattu lintu…johtuneeko jutusta että viihtyy juorutalojen pihapiirissä. Nuorena tuli käytyä sitten semmoisissakin paikoissa ja kyllä kuuli kokokylän tapahtumat että pitäneekö paikaansa.

  4. Arton kommentissa näyttäisi olevan vinha perä

  5. Muutama vuosi sitten seurasin sisältä ikkunan takaa kuinka harakkapari aloitti pesänteon helmikun alussa sip.pihtakuuseen. Alkuun kaikki sujui hyvin, kunnes kilpaileva pari alkoi varastaa pesäaineksia ja kantoi niitä vajaan sadan metrin päähän mäntyyn. Riitelyä kesti viikon päivät kunnes alkuperäinen pari alkoi vartioimaan pesänrakennusta tiiviimmin ja laiska naapuripari sai keräillä omat risunsa. Joskus risu tippui puun viereen maahan mutta se ei enää kelvannut. Sensijaan puun oksistoon pudonnut risu kelpasi ja se haettiin rakennusaineeksi ja pujoteltiin uudelleen kunnes pysyi paikoillaan. Pesintä onnistui. Poikueen pienimmäinen harjoitteli pari päivää pihalla ennenkuin pääsi siivilleen, eikä naapurin kissakaan sitä saanut syötäväkseen.