Kivalon rauduskoivikko

Kommentit (2)

 1. Anton Chigurh

  Tämä rauduskoivikko on syntynyt panssariaidan sisälle. Hirvet olivat muutaman kerran murtautuneet aitaukseen. Siitä huolimatta tuloksena on kuitukokoinen rapia parikymppinen laadukas koivikon alku.
  Kuvan etualalla on samanikäistä porojen ja hirvien laidunta.

  Kivalonkin tutkimusalueen maat (liki 15000 hehtaaria) on 2008 siiretty Metsähallituksen alaisuuteen. Sieltä olikin uusi isäntä (kiilusilmäinen metsästyksenharrastaja) mahtikäskyllään määrännyt panssariaidat välittömästi purettavaksi. Lintukoirapojan mukaan aidat haittaavat metsätalouden harjoittamista. Edelleen saman tahon mukaan kenttätutkimusta ei tarvita, se voidaan korvata tietokoneella tehdyillä matemaattisilla malleilla (yhtä luotettavilla kuin on lumikkohypoteettinen malli).

 2. Anton Chigurh

  Täydennystä edelliseen:
  ”…aidattu koe on kaikki rauduskoivujälkeläistöjä – perustanut Max. Hagman v. 1983. Ympäröivä metsä on kylvetty männylle 1989 ja kuviolla oli tuolloin pystyssä muutama rauduskoivu… …Aita oli jo niin huonossa kunnossa ja kun alue oli suuri, Metla katsoi parhaimmaksi poistaa aitauksen… …Molemmat alueet ovat olleet noin 50-vuotiasta viljelymännikköä, jonka Mauri-myrsky kaatoi v. 1982…”