Kommentit (6)

  1. Tuolla Raimolla oli ”kivikuusi”. Ajattelin esittää kilpailevan version männystä. Tämä on todella ihmeellinen tapaus. Jotenkin tuo, varmaan ainakin 200-vuotias, mänty on onnistunut ujuttamaan juurensa sieltä kiveltä maahan. On kestänyt pystyssä niin alueen metsäpalossa kuin myrskyissäkin. Minulla se on ”puuhamaan” historiakirjani kansikuvana

  2. Hyvin näkyy vielä pärjäävän, mutta kuinka kauan. Läksin kerran vastaavalta korkeammalta louhikolta litomaan, kun alkoi tulla ukkoskuuro päälle. Kerkisin autolle kun sade alkoi ja kuului kova paukaus. Aamulla menin kuvion tarkistamaan ja yksi vanha ja pisin mänty oli vedetty kierteelle. Oli kaukaa katsoen terve, mutta salama oli vetänyt spiraalina latvasta juureen asti. En tiedä jäikö henkiin.

  3. Todellakin komea maisemapuu! Näitä kiven päällä kasvavia puita näkee silloin tällöin. Alkuun taimelle rittää pienikin kolo kiven pinnalla kasvun alkuun pääsyyn. Mutta aina tällaisessa tapauksessa jää ihmettelemään sitä miten se on saanut ravinteita kasvattaakseen juurensa kiven pintaa pitkin alas maahan. Juuren kasvun aikoihin on täytynyt olla kiven päällä ainakin sammalkerrosata, joka sitten myöhemmin on kulunut pois. Jos tuo puu olisi minun maillani, niin kaataisin siitä ympäriltä muut puut pois! Silloin tämä komea puu tulisi paremmmin esille kulkijoiden ja katselijoiden ihailtavaksi ja ihmeteltäväksi.

  4. Onpas upean taiteellinen tuo kivimännyn latvuskin.Tuulen suunta kai muovannut. Minun kivikuuseni valokuva oli parin v takaa ja sen jälkeen moto kävi harventamassa ko. lohkoa. Pitääkin käydä katsomassa, jäikö kivikuuseni vielä metsään. Toivottavasti erikoisuutena jäi!

  5. Kävin merkkaamassa ”SÄÄSTÄ-SUOJELE”- nauhoilla erikoiset puut , muurahaiskeot lähipuineen yms kohteet, jotka halusin motomiehen jättävän kaatamatta.

  6. Ai, täällähän on mainio mäntykivikin!