Kommentit (5)

  1. Kaksivaihekasvatusta ja komea soratie, ilmeisesti ei pelkkä metsäautotie kuvassa.

  2. Eipä noita koivuja kovin kauaa kannata kasvattaa. Alkavat varjostamaan ja kuusen kasvu pysähtyy. Toiseksen koivun jos kasvavat kovinkin isoksi niin ylispuun poistossa kuuset saavat väkisinkin kohtuuttomasti siipeensä. On tullu hakattua aika paljon kyseisiä kohteita eikä jälki vain tahdo oikein hyvää olla. Mieluimmin joko koivua tai kuusta mutta ei kovinkaan paljon sekaisin.

  3. Kuvassa on 90-luvun alussa istutettu rauduskoivikko, jonka alle puhalti aivan hirveästi luontaista kuusta. Koivikko ensiharvennettiin v. 2010 hankintana metsuripelissä.Tienvarsi on kapealta osalta kosteampaa, mutta valtaosa kuviosta korkeaa hiirenporrasta kasvavaa rinnemaan OMT:tä. Koivikon ehdoilla mennään, mutta olen ajatellut, että tästä teen lopulta kuusikon, kun sijainti on aivan tien ja kesämökin lähellä. Tie näyttää nyt hyvältä, mutta voisi olla parempikin ja selkeästi remontin tarpeessa, mutta osakkaita on paljon ja kunnostus sitten joskus.

  4. Siinä on niin hyvä, kohta parhaassa arvokasvussa oleva koivikko, ettei kannata niitä kuusia murehtia. Enemmänkin voisi kohta harventaa, ainakin kuvassa näkyvät selkeästi mutkaiset kannattaa ottaa pois. Tähtää tukkiin koivun ehdoilla ja katso, jos kuusista sattuisi säilymään uusi metsä.

    Jos mentäisiin Metsuri motokuskin ohjeilla, niin kohta tukiksi varttuva koivikko otettaisiin päältä pois. Silloin koivun istutuksen hyöty menee täysin hukkaan.

  5. Kuuset nurin ni maa lämpiää.