Kommentit (11)

 1. Noilla pienillä p-aloilla koivun ongelma.että herkkä valonpuutteelle,alkaa pensastamaan.Kuusi selviytyisi tässäkin parhaiten.

 2. Tässä ollaan pellolla, ei oo valosta pulaa tällä kohdalla. Joo jos ois keskellä metsää nii sitten kuusta. Ois ollu pihassa myös 3 vuotiasta kuusta Plantek 25:ssa. Tämä on tälläinen eräänlainen tutkimuskohde, että mitä tapahtuu.

 3. Noista vaakasuuntaan lähteneistä saattaa tulla hieman lenkoja. Mätästys auttaisi selvämiseen heinää vastaan, jos ei ole kunnolla myrkytetty. Varaudu heinäämään eka kesänä 2 kertaa, jos kunnolla pukkaa horsmaa.

 4. Mun teoria on, että lenkoa ja tyven läheltä haaroittuvaa koivua syntyy kun kohotettu mätästetty/äestetty maaperä painuu. Maaperän painuessa jokavuosi vähän taimi menee vähän vinoon ja sitten oikaisee.

 5. Raivoojan teoria tuntuu oikealta.Routivilla mailla näkee usein kun esin 1 – 2m pitkät luonnonkuuset ovat selvästi vinossa

 6. Tuo on aivan oikea tapa. Itse olen istuttanut myös suoraan peltoon h-haapaa ja ainoat jotka tulivat vinoiksi olivat pehmeissä ojanpenkoissa istuvat. Niissä lenkoilua tapahtui ja osa jopa kaatui ja jouduin muutamia tukemaan keppivirityksillä. Routa veulaa ja siirtelee eri asentoon kuin istutuksessa.

 7. Ihailtavaa harrastuneisuutta ja kokeilunhalua. Mistä ostit noin pienen erän siemeniä? Mustilasta?

  Pintakasvillisuudessa on huomattava ero lähteekö uudistamaan niittyä vai peltoa. Pellolla kilpailevat kasvit eivät välttämättä anna koivulle kovinkaan kovaa haastetta, niityllä varsinkin horsma haluaa kaapata kaiken allensa.

  Kannattaa mennä pelastamaan koivuja ennen kuin horsmien rungot ovat muuttuneet samankaltaisiksi koivun runkojen kanssa – muutoksen jälkeen merkkaamattomien koivujen tunnistaminen on mahdotonta. Harmittaa vietävästi kun vetäisee koivun vahingossa pois horsmanipussa.

 8. Tilaan aina keväisin ison satsin kuusensiemeniä siemen forelialta ni nuo tuli siinä kyljessä. Tänä vuonna tilasin myös kokoelman jalojen lehtipuiden siemeniä mustilasta. Pitää kokeilla kaikkea, kuusia on vain kasvatettu tähän asti.

 9. Ammatti Raivoojalle kysymys: miten kasvatat noita taimia siemenistä? Mistä saisi ohjeita ?

 10. Plantek tekee kennoja, löytyy netistä. Kekkilältä tulee tää turve missä on metsälannoitus ja superex forest on lannoite mitä niissä käytetään. No ei se sen ihmeempää oo ku turvetta kennoihin, siemenet puolen sentin syvyyteen. Siemen forelialta oon tilannu jalostettua siementä. Ja sit vaa reilusti vettä pitää olla. Kokeilemalla mä oon itseoppinu. Kolme kesää siinä menee et ne on istutuskokoisia ku taivasalla kasvattaa. Ekan vuoden tosin kasvatan ihan markettikasvihuoneissa. Ja sen oon huomannu mitä oon kymmeniä hehtaareja noilla viljelly et iha sama minkä näköisiä taimia metsään kantaa niin 90% onnistumisesta ja kasvuun lähdöstä vaikuttaa maaperä. Netissä oisinko joskus törmänny johonkin 4h kerhon taimenkasvatus oppaaseen.

 11. Siis kuuset kasvaa 3 kesää. Nuo kuvassa olevat koivut on 20-30centtisiä ja ne on kasvanu yhden kesän kasvihuoneessa. Isommassa paakussa ja voimakkaammin lannoittamalla saisi isompia mutta itse en pidä niitä mielekkäinä. Kesäkoivut on just hyviä ja kasvavat kovasti. Mitä kaupan kesäkoivuja oon istuttanu niin seuraavana vuonna ovat kasvaneet lähes metrin niin pidän outona sitä et miks sinne metsään pitäs ne koivu kantaa niin valtavina ja vaikeasti istutettavina.