Kommentit (18)

 1. Herrajumala!Löytyyköhän monta ehytlatvaista kuusta hakkuun jälkeen?

 2. Tuossa nyt olisi joukkokäsittelykouralla kätevä nostella yläkautta ajouralle karsintaan koivut.

 3. Tuskin tuossa kohteessa mikään on kätevää, mutta hienoa on, jos koivut jollain tavalla saa poistettua.

 4. Niin, tässä on kohde jolla todennäk. moottorisahamies ”murhaa” monta monituista kuusta. Koneella (järeällä) nuo nousee kätevästi yläkautta uralle käsittelyyn. Näin se vaan nykypäivänä on.

 5. Tuohon sanoisin, että kehitysluokka on ”täysin kehittynyt ongelma”.

 6. Varmaan on noinkin kuin Svedu Petteri asian ilmaisee, mutta ompahan saatu aikaan yksi mieltä ylentävästi vaikuttava toimiva talvikuvaus.

 7. On kyllä huonolaatuinen koivikko, olisi pitänyt aikoinaan kaataa maahan.

 8. Kyllä noista vähintäänkin kuitua ja e-puuta kasalle saa. Ja se riittää kun kuitenkin aluspuusto jatkaa metsänä edelleen. Metsässä on aina hyvä jos on välivaiheita ja hakattavaa. Siitähän niitä metsätuloja sitten syntyy.

 9. Joku tikka tai muu öttiäinen voisi olla eri mieltä kuin metsänvartija.

  Mutta kun kuvakin on otsikoitu noin kun se on, niin kyse ei ole mistään tikkametsästä. Jos on tultu siihen johtopäätökseen, että koivuista on nyt päästävä eroon, niin puhutaan metsänhoidosta. Mikä vuodenaika olisi sopivin koivujen kaatoon tällä kohteella?

 10. Kuusien kannalta huhtikuu voisi olla hyvä, kun alkaa olemaan sää plussan puolella ja kuuset ovat sulia. Ei katkea uudet hennot vuosikasvaimet ja maassa vielä lunta suojaamassa juuria, sikäli kun lunta on ollut.

 11. Hyvältä kuulostaa huhtikuu – silloin ei vielä kovin monet metsälinnut ole aloittaneet pesintää, joten siitä ei tarvitse murhetta kantaa, että kaataa peipon pesäpuun.

 12. Taskutta/kaulaa, tekee tikkametsän!

 13. Onhan nuo nyt ilman muuta poistettava hyvien kuusten päältä. Kyllä tuon jo sanoo aivan farmijärkikin.
  Ostaisin mielellään tuollaista metsää muutaman hehtaarin.

 14. Jesse siis hinoitsee kuusenkasvattajaksi!

 15. ”Huhtikuussa huuhan raanti.”
  HV:ssä siis otetaan koivut pois tuosta tureikosta joukkokäsittelykouralla pystykarsimatta samalla kuusia? Käytetäänkö siellä kameraa kaatopäässä???

 16. Kokemuspohjalta sanon ettei ollut kameraa. Vain kemeraa.
  Kuusikon kasvatus aluspuustona koivujen alla on lähes lempparilajini metsänkasvatusta. Kivaa kun saa helposti sekä tehdä tiliä että jatkaa metsänkasvatusta valmiilla metsällä.

 17. eilen hakkasin koivuja ja pakkasta 14 kuusiin ei oleelisia vaurioita. koivut neljän pollin puita ja hiestä. kertymä n.70m3 hehtaarilta ja rangar päälle. samankaltaisia hakkuita olen tehnyt kymmenkunta talvea. laitan lisää kuvia tältä tyämaalta

 18. oota hyvämies lauhempia kelejä. Latvatuhoja tulee takuulla tuomosia koivuja kaadellessa.