Kommentit (16)

  1. Ja näin hoidetaan B-kuviot.

    Taimikonhoito-motohakkuut-päätehakkuu.

  2. Karmeeta jälkeä!

    Kuvassa näkyy ajoura kuitenkin vain 50m matkalla. Kyseessä voi olla kulku-ura vaikkapa 5ha kelirikkopäätehakkuukuviolle. Siinä saa muutama metri uraa mennäkin päreiksi. Jos kyseessä on harvennuskuvio ja maisema samanlaista koko kuviolla, niin katastrofihan tuo on. Kuva ei kuitenkaan todista sitä, että etteikö hoidetun kuusikon ensiharvennus onnistuisi jopa hyvin myös kesäkelissä.

  3. Peten kaas samaa mieltä. Kyllä hyvin havutettu ajoura kestää vaikka mitä kesäkelissäkin. Kunhan hiukan pahimpaa keliaikaa vältellään.

  4. Yleensähän juuri kesällä kelit ovat kantavia. Kevät ja syksyhän niitä pahimpia aikoja on, – ja joskus myös talvet, kuten vielä äskettäin nähtiin!

  5. Eiköhän kuva kerro jo kaiken.

    Viljely-taimikonhoidot (1-3 kpl)-päätehakkuu.

    Sthil 480 ja raivuille!

  6. Tuollaisia kuvia kun katselee tai maastossa vastaavia jälkiä, niin itse harventama hieman tiukaksi jäänyt metsä puut traktorilla ajaen näyttää loppujen lopuksi varsin hyvältä.

    Sellaista aikaa ei tule, että ilman lunta kuusikkoja harvennuttaisin. Alkukesästä kuorikin lähtee niin helposti, että pystyyn jäävän puun kuori vaurioituu kaatuvan puun rungon hankauksesta tai kovemman oksan raapaisusta.

  7. Gla

    Toivottavasti maa alkaa jo kantaa, eikä tuollaista jälkeä synny. Näyttää tuulenkaatojen korjuu päässeen vauhtiin etelässä, kun pieniä nökkösiä on teiden varsille ilmaantunut. 15 vrk:n ennuste ennustaa pakkasta etelään ainakin vielä viikoksi. Viikonloppuna pitäisi luntakin tulla.

  8. Eiköhän tuo ole hakkuusuunnitelman ”kukkanen”sekä puuttellinen urasuunnittelu. Laitetaan hakkuita sellaiseen aikaan ettei maa kestä. Toisaalta ilmeisesti on kyseessä kuitenkin kokoomaura josta kaikki puut ovat ajettu. Näin voi käydä ja havutuksella noita voidaan vähentää aika paljon jos havuja on saatavilla.

    Näissä olen usein ihmettellyt että metsäkeskuksen tarkastuksess tulee huomautus työn suorittajalle vaikka itse asiassa syy onkin huonosta suunnittelusta tai väärästä korjuuajankohdasta.

  9. Herman

    Tulevaisuudessa hyvin yleinen kuva kun jatkuvankasvatuksen metsistä joudutaan hakkamaan kesällä. Suomen teollisuus ei pysähdy kelirikkoajaksi vaikka vaan puun pitää kulkea. Tosin jps maasto on sellainen että 10 -15 vuoden pästä uuden ajouran voi tehdä viereen niin silloin ok vanha ura on jo taimettunut.

    Kyllä tuossa on suunnittelu virhe ja suurin virhe on se jos uudistusalue on muokattu kaivinkoneella ja tuo ura on jätetty tasaamatta.

  10. En aivan varmaksi nähnyt nk. korjuuvaurioita kun tuo yksikin varmaan normaali tuulenkippaama. Voihan noit kauhistella. Turhaa, ylen turhaa. Alle kymmenen vuoden noista urista paljon tiedä yhtikäs mitään. Luonto korjaa.

  11. Hakemalla tietenkin löytyy.

    Meillä kävi taannoin lopputalvella suoritetun hakkuun puita ajettaessa, että ajokone rikkoontui vähän ennen pääsiäistä. Ajo siirtyi tämän jälkeiselle ajalle. Ajourat olivat jyrkässä rinteessä. Tuli lämmin jakso, ja lopputuloksena, että urat pehmenivät ja tuli kyllä melkoiset raiteet. Eihän sille mitään voinut.

  12. Tämmöistä joutuu esittelemään omistajille.

    Omistajien mielenkiinto motoharvennuksiin loppui tähän.

    (Ensimmäinen motoharvennus hoitoalueella 2003/2004 talvella)

  13. Eipä tuo ole moton eikä ajokoneen eikä niiden kuljettajien vika. On vain oltu väärään aikaan suorutakossa. Olisi pitänyt suunnitella ajourat ainakin kovempia reittejä. Kuinka muistaisin että metsänvartija suunnittelee myös hakkuut jne?

  14. Petri

    Ei ihme, että juurikääpä lisääntyy jos plussa-asteilla tehdään tuollaisia uria. Kyllä siinä on juuristo uudessa kuosissa.

  15. Hakkuun suunnittelu jäi firmalle, pystykauppaan pitäsi kuulua sekin työlaji.

    MV vain kävi vain sitten tarkastamassa hakkuujäljen ja esitteli tulokset joka vuotuisella metsäkäynnillä.

  16. Gla

    Et vielä ole kertonut, mikä oli syynä tällaiseen epäonnistumiseen. Ilman syyn selvittämistä on täysin turhaa luopua koneellisista harvennuksista. Kaikilla menetelmillä voi tehdä virheitä, jolloin vaihtoehdoksi jää vain luopua hakkuista, joka sekin johtaa huonoon lopputulokseen.

    Jossain yhteydessä kerroit muuten, että harvennuksissa ei tule ajouria. Käsipelissäkö puut metsästä poistetaan?