Kommentit (8)

 1. Tuli metästys reissulla tämmönen vastaan, tuossa oli viidessä puussa pilkat. Kuvalla ei ole tarkotus sen kummemmin kritisoida konekorjuuta. Hieman mietityttää millaista tämän kuskin jälki olis ollu peitteisemmässä metässä. Näinki välillä käy :/ männyt taitaa parantua noista kohtuu nopeasti.

 2. Parantuu eli ei niin on kyllä heikkoa työtä jos jälki on kauttaaltaan tuommoista.
  Aikaisemman lain mukaan kesvatuskelpoiseksi puuksi ei laskettu runkoja joissa kuorivaurion suuruus oli yli 12cm2 eli noin tulitikkuaskin kokoinen pilkka. Uuden lain mukaan raja taisi nousta 30cm2:een.
  mikäli metsä olisi hakattu lähelle lakirajaa ja tuollaisia ”ei laskettavia” puita olisi ollut useita, voisi käydä niin, että syntyy uudistamisvelvoite vajaatuottoiseksi hakkuun vuoksi.
  No uudet rajat ovat niin alhaalla, ettei sellaisesta ehkä ole todellista uhkaa.

 3. Viime kesänä tuuli katkaisi metsästäni yksittäisen kuusen. Pätkiessäni sitä havaitsin että kuusi oli vanhan harvennusuran sivussa, ja aikoinaan kolhittu noin metrin korkeudelta. Oli sitten lahonnut, kolhun kohdalta läpeensä, eikä kestänyt tuulta kuten naapuripuut. Silloin jo mietiskelin etteikö ole mitään tököttiä millä voisi kolhut käsitellä, heti tuoreeltaan, ettei laho pääsisi iskemään.

 4. Tökötti löytyy, Sthil 480.

  Tähän johtaa nyky meininki. jotkut vielä odottavat joistain kuitupuun mittaisista välipuista, ja kitukavuisista aluskuusikoista tukkimetsää.

  Hyvää tukkipuuta löytyy metsiköistä jotka on raivattu päätehakkuu tiheyteen + 20 % luonnonpoistuma.

 5. Huonoimmasta kohtaa tämä oli, mutta noita löyty muualtakin. Tuolla oli kyllä sen verta hyvä mehtä ennen harvennusta että olis luullu parempaanki pystyvän.

  Ite kans huomannu että nuo yksittäiset normaalissa myrskyssä kaatuneet puut on lähes aina jotenkin viallisia. Terveet pysyy yleensä pystyssä, ellei ole vierestä hakattu.

 6. Tuon Metlan ennusteen viljelymetsien siirtymisestä hakkuun piiriin osaa jokainen ennustaa lukemalla tilastoja.

  Laadun viljelymänniköissä näkee jokainen, lisäksi harvennushakkuiden jälki on tälläistä ei ole hyviä tuloksia luvassa.

 7. Tuo oikella oleva on telan tai ketjun jälki ja nuo muut ovatkin kouran tai nosturin raapaisuja, Noillahan ei ole muuta vaikutusta kuin esteettinen vaikutus, Niistä ei laho mene eikä ole vaikutusta tukki kertymään. Aika parantaa nuo aika hyvin.

  Myönnetään että huolellisuutta ei ollut tarpeeksi, Voi olla että on myös ollut harjoittelija ajamassa puuta.

 8. Tuon metsän laadussa mitään vikaa ole. Voi olla että helppo maasto joskus innostaa nuorta liiankin hulvakkaan menoon.
  Ajokone on vähän huono rallirassi.