Kommentit (16)

 1. metsä-masa

  Hyvä laatuinen kuorma purussa, taitaa olla sahurin ostama ja hakkaama leimikko ?, kuvan perusteella mukana myös alta neljän metrin tukkija !

 2. Harvoin on kuvia isoista puista.
  Yleensä puupeltojen harvennusta ja raivausta

 3. ”Metsä Group rakentaa uuden sellutehtaan, Kemissä iloitaan jätti-investoinnista ”. Tuolle kelpaa varmasti nekin pienemmät puut😁

 4. Nimenomaan, harvennuspuustahan se tulee sellua tekemään. Ehkä hiukan jotain mäntyöljyä silmän lumeeksi.

 5. metsä-masa

  Kuvassa onkin arvotavaraa, kuorman arvo hieman vajaa neljätuhatta euroa !

 6. Taitaa olla vaneritukkeja kyydissä ja tuossa pinossa.

 7. metsä-masa

  Puuki, Kallen kuvassa taitaa sittenkin olla kuusitukkia, jota puretaan varastolla, olisko ?

 8. Joo, ne näyttää vaalea runkoisilta. Oli pakkanen siksi kuuraisia ja lumisade aamuhämärässä. Ne jatkaa vielä matkaa tuosta 🙂

 9. Kuusiahan nuo selvästi on. Kuusestakin tehdään vaneria . Se on havuvaneria tai sekapuuvaneria jahka on valmista. Ootteko ennen kuulleet semmosesta ? No voi ne olla sahatukkejakin, kun ei ole kritallipalloa just nyt saatavilla, niin en osaa varmaksi sanoa. Isoimmista tukeista tehdään kuitenkin melko usein vaneria.

 10. Kyllä olen siitä kuullut. Havuvanerista, mutta en ole koskaan käyttänyt. Koivuvaneria kylläkin. Ei tullut vain mieleen🤔

 11. Visakallo

  Kaikki on tietenkin suhteellista. Suomi on suuri maa, joten puutkin ovat eri puolilla valtakuntaa erikokoisia. Eihän nuo täkäläisittäin mitään niin järeitä ole. Harvennusleimikoilta tulee tuon kokoista tavaraa. Päätehakkuista tulee sitten sitä järeää tukkia.

 12. ”Puu on sellainen, jonka ympäri käteni eivät ylety. Muutoin se on taimi” Pentti Linkola

 13. Amerikoissakin nuo olisivat korkeintaan ensiharvennukselta saatuja puita – jossain punapuumetsikössä voisivat olla ”taimikon hoidossa” raivattuja puita. Suhteellisen suhteellistahan se kaikki on.

 14. Taitaa olla melkein kaikki käteen osuva vaneri sekavaneria, jossa sisäviilut kuusta ja pinta koivua. Täysi koivuvaneri aika arvokasta tavaraa.

 15. Googletin vaneri. On valinnan varaa

 16. 200 miljoonaa euroa, on arvio siitä rahamäärästä mitä valtio laittaa budjetin ulkopuolista rahaa Kemiin, Kemin tehtaan raaka aine kuljetusten edistämisiin.

Puukauppa Puukauppa