Kommentit (10)

 1. Aika hyvä laukaus. Osunut oksa läpi ja sillä pysyy.

  Nyt kun tuli puheeksi. Erehdynkö vai ei, mutta taitavat kuusen pahkat olla harvassa. Isoja kuusia, joissa oksan tyvessä tissi, näkyy kyllä. Innostunut oksan tyvimöykky tuokin voi alkujaan olla.

 2. Kiitos tiedosta. En osaa sanoa kuinka yleisiä nämä tälläiset kuusipahkat ovat, minulle tämä oli ilmestyksenä uusi. Vaikuttavinta tässä ”finnissä” oli sen koko. Möhkö on todellakin kooltaan virallisen jalkapallon luokkaa. Sivuprofiilikuvasta mittasuhteet olisi erottunut ehkä vielä hiukan paremmin. Kuusi itsessään vaikutti kyllä terveeltä, mutta kuusistahan ei kai pelkän näkyvän ulkokuoren perusteella voi olla koskaan varma.

 3. Voisi tietysti olla, mutta kun ei ole. En osaa kuvatekniikkaa niin paljon. Laitoin kuusen sivukuvan profiilikuvaksi kun en osannut sitä tähän muuten laittaa.

 4. Fiksusti toimittu. Ei enää tarvitse epäillä mitään. Kuule, onko tuo tästä kuvakulmasta nenältä näyttävä pötkö joku taustalla oleva jäkälän päällystämä kivi ?

 5. Olet oikeassa, taustalla on sammaloitunut kivi. Katsoin sen suuremmasta kuvasta. Näyttää tosiaan kyllä siltä, että pahkalla olisi ”klyyvari”.

 6. Päde, oletko tarkistanut, mitä puissa riippuu? Onko naavaa vai luppoa?

 7. Nyt täytyy paljastaa oma tietämättömyyteni. Luulin tähän saakka, että kaikki tuollainen mikä oksista roikkuu on kaikki naavaa. En ollut kuullutkaan lupoista. Mikä on luppo? Onko luppo hyvä vai paha?

 8. Lupot ovat jäkäläepifyyttejä kuten naavatkin. Muistuttavat kovasti toisiaan. Naavat ovat harvinaisempia, eivät viihdy ilmansaasteisilla paikoilla. Kopioin sinulle tunnistusavuksi ympäristö.fi -sivulta seuraavaa: ”Näppituntumalta naavan erottaa luposta keskusrungosta. Toisin sanoen kun naavatuppoa yritetään vetää poikki, niin yksi tai muutamat keskusjänteet erottuvat selvästi vahvempina muista ohuemmista säikeistä. Lupon säikeet ovat kutakuinkin saman paksuisia. Usein myös tuoreiden naavojen värit ovat luppojen hailakoita harmaasävyjä kirkkaamman vihreitä.”

 9. Samanlaisesta kuusesta mullakin kuva Lopen-Tammelan rajamailta. Siinä 2-3:kin pattia. Hakkuut juuri olleet samalla kuviolla, mutta motokuski on tuon erikoisuuden säästänyt ”peikkopuuna” 🙂

 10. A.Jalkanen

  Jos kyseessä on yksittäinen muhkura, se voi olla pahka, mutta jos kuusessa on useampia muhkuroita ja lähistöllä lisää, kyseessä voi olla ns. mukurakuusi. Omassa metsässä oli noita jälkimmäisiä useampiakin.