Kommentit (6)

 1. Joko kuusi väärällä maapohjalla eli liian kuivalla.
  Tai ravinteet ei riitä.
  Tai reunametsää ja valoshokkia.

 2. Kuivuutta veikkaisin. Ainakin täälläpäin jopa tappanut jo alkuun itikoiden kaluamia kuusia. Mutta kuusellahan alkaa olla kaikki mahdolliset ongelmat joten saattaa joku muukin niistä tusinasta vaivata.

 3. Kuva ei kovin hyvä, mutta tänä syksynä on näkynyt tuommosia kuusia eri paikoissa (kuivahkoja). Epäilinkin kuivuutta, mutta ajattelin laittaa tänne varmistukseksi.

 4. Käypä ihan pirruuttas rapsuttamassa puukolla kuorta ja kerro mitä löysit.

  Veikkaan kirjanpainajaa.

  Sen tuhoja esiintyy useimmiten tuoreiden aukkojen pohjoispuolen reunametsissä. Valoa ja lämpöä riittää, vettä ei. Ja olosuhteiden muutos-shokki on kova.

 5. Se puolikuivan kuusen kuoren rapsutus tarkoittaa sitä, että isket sen puukon kuoren läpi nilakerokseen saakka ja väännät. Jos kyseessä on kirjanpainaja, niin kuori irtoaa kämmenen kokoisina lämpäreinä, ja nilakerroksessa on vaakasuuntaisia käytäviä. Eläviä pikku ötököitäkin saattaa siellä vielä olla.

  Nämä pitkät lämpimät ovat olleet tuholaisille suotuisia ja korvaavat oikein hyvin kevätkylmien aiheuttamat parveiluhäiriöt.

 6. Käyn viikonlopulla kattomassa. Niitä ei täälläpäin oo vielä ollu kuin yksittäistapauksia ja nuokin puut on vielä nuoria. Niille kyllä näkee hyvinkin otollisia paikkoja mihin iskeytyä.