Kommentit (17)

 1. Hieno kohde risusavottaan, hiki lentää ja paarmat syö.

 2. e-h

  Kuvasta päätellen aika työläs kohde.

 3. Kaataja

  Taivas varjele…ei itelläkään sentään noin kamalaa ole! Työn iloa…kyllä luulis olevan Kemerarajan täyttävä!

 4. Tai sitten pahimmillaan rajat ylittävä, eli liian paksut kannot.

 5. Missä ne kuuset on vai ovatko ne saniaisiakin pienempiä?

 6. Maa pysyy kunnossa.

  Jättää eco-metsäksi.

 7. Tuota ei taida kuudessa tunnissa 0.8 ha tehdä. Itsellä samanlainen kohde työn alla ja onneksi tuntitöinä voi sen tehdä.

 8. Äestys takaa eco-metsän.

 9. Kyllä artoo,tikanteri ja peräkammarin amattipoju tekee,kun katsastuskonttorilta kerkeää.

 10. Ammatti Raivooja

  Eipäs oo hirvet syöny noita koivuja. Kyllä hirvikantaa pitäisi ennemminkin lisätä kuin vähentää. Nykyään istutuskuusikoiden hoitoa laiminlyödään niin, että koivu tahtoo vallata alueet. Kerta täällä vannotaan vapaan kasvatuksen ylivoimaisuuteen niin ainoa mahdollisuus on kasvattaa koivujen vihollisia, jotta edes osa kuusikoista selviäisi.

 11. suorittava porras

  Artolle : ”Otan osaa !”…vilpittömästi…

  Ammatti Raivoojan kanssa olen samoilla linjoilla . Antaa vai hirvikannan kasvaa , kun ammattilaisten hoitokehotukset kaikuvat kuuroille korville . Hirvien asustelu taimikossa on vain merkkinä siitä , että hoitotoimissa ollaan jo
  myöhässä .:)

  ”Kärkkäisen malli” , jossa kaikki koivu nitistetään kuviolta jo vuosia ennen päätehakkuuta , vähentää merkittävästi riskiä joutua kuvan kaltaisiin tilanteisiin . Kun taimikossa vielä pyörähdetään raivaussahan kanssa pari kertaa saman kesän aikana(=ruotsalaisittain) hyvin varhaisessa vaiheessa , saakin sitten rauhallisin mielin odotella ensiharvennusta . Todennäköistä on , että edes ennakkoraivausta ei enää tarvita…kertaakaan koko kiertoajalla .

  Koivun liiallinen paapominen (”Jessen malli ”) pitää sitävastoin selän kosteana raivauksesta johtuvasta hiestä vähintäänkin 20 vuoden välein. Motoa noihin lirveikoihin on turha houkutella ilman ennakkoraivausta.

 12. Kyseinen kohde jo tehty loppui tänään tuli hieno sekametsä,löytyi ihan rauduskoivujakin riittämiin eikä todellakaan ollut hirvituhoja kyseisellä alueella kuuset oli 4 metrisiä eli rakentelin niistä metsän samaa mitaa koivutkin kuusta jäi noin 900kpl ha loput koivua keskituotos 0.55 mukana muutama hellepäivä ja urakalla menään kuva eiollut pahimista kohtaa löytyi vieläkin sakeampaa.

 13. Anton Chigurh

  Niin tämähän on sieltä yläsavosta susireviiriltä. Silloin ei tulekaan hirvituhoja.

 14. Suorittavalle tuonne edelliselle senverran ettei todella ole raivauksesta selkä muutamaan aikaan kostunut. Olen ulkoistanut tuon paapomisen konemiehille. Ja liksat himaan, tietty.

 15. Jos ton antas vaan kasvaa, minkälainen metsä siitä tulisi?

  Luonto poistaa heikot (lumi ja tiheys)…

  Tälläinen kohde on MV:lläkin, annan sen vain olla.

  Mukava muuten kävellä ko. kohteessa. Ja on koivua!

 16. Eipä tarvii turhan päiten töihin lähtee kun tuollasia kohteita, itellä melkein vastaavanlaista joku kuvio, niin meni liki 30h hehtaarille aikaa, liekkö vika sahassa vai sahaajassa 🙂 siihenkin tuli suht tasanen kuusikko, kuvio oli uudistettu koneella kylväen männyt, mäntyjä olikii kivasti joku kymmenkunta hehtaarilla, ei ollu hirville riittäny koivun syönti.. toisaalta ei ollu kevätkesän halla kuusia pannu, sen verran suojassa olivat 🙂

 17. isänmaanparturi

  Siinä ei reppu kauas