Kommentit (13)

 1. Kovasti säästölinjaiselta näyttäisi. Olisi tuossa jo jokunen lehtipuukin joukkoon harvaan mahtunut.

 2. Tuo reuna on tommonen, mutta muualla on tiheämpää.

 3. Kyllä kannoista lehtipuuta reikäpaikkoihin vesoo,jolloin taimikko tihenee ja lehtipuut eivät etukasvuisia.

 4. Sopiva kasvatustiheys, vielä käyttää palstalla.

  Lehtipuut nousee susipuiksi.

 5. Tässä vaiheessa kun on vielä nopeata niin kaikki lehtipuut nurin. Seuraavan kerran voit mennä 3 metriseen kuusikkoon ja valita reikiin parhaat koivut.

 6. Hupaa huomata kuinka täydellsesti yleismantra lehtipuun poistosta menee taimikon kasvattajiin ja jopa ammatikseen raivaaviin. Tehdään vaikka vajaata taimikkoa kunhan vain päästään lehtipuusta eroon. Kuten olen aiemminkin maininnut ylispuunakin voi kuusikon päällä kasvattaa koivikkoa jopa aivan ainespuuksi asti. Kuusikon kasvu on kuvassakin aivan hyvää tasoa eikä se ole mainittavasti kärsinyt tiheässä kasvusta.
  On tietynlaista optista harhaa kun raivuun jälkeen kuusi näyttää kasvavan paremmin kuin ennen raivuuta. Se kasvattaakin vahvaa oksistoa mutta ei yhtään enempää pituuskasvua. Lannoitus apuna tietty asia eri. Lehtipuu kasvuasennossa eli toki lievästi harvennettuna antaa kyllin tilaa tuon kokoiselle kuuselle. Itse oilisin vasta reikäperannut ja hiukan harventanut koivikkoa.
  Metsän hyötytuotto vain alkaisi paljon nopeammin.

 7. Jos olisin itse tehnyt olisin jättänyt, hyviä koivuja väliin ja reikäkohtiin, varmuuden vuoksi, kantovesasta kun ei tule kunnon puuta koskaan, jos kuusi tuhoutuu tai ei kasva niin olisi ollut kasvava puu sitten valmiina, voisahan ne sitten poistaa ajallaan.

 8. Jos tuo taimikko olisi perattu pari vuotta aiemmin, niin kuuset olisivat selvästi suurempia. Reikäperkaamalla jätetyt koivut hidastaisivat kohtapuoleen taas kasvua, vaikkei Jesse sitä usko. Lehtipuuta on riittämiin. Tässä vaiheessa siis oikein perattu.

 9. Jos on vaikka n 1500 kuusta ha,kyllä siitä joutaa lehtipuut kaikki pois.

 10. Kuusia on tässä 1800/ha.

 11. Eipä sitten yhtään lehtipuuta voi jättää,ei niistä ole kuin haittaa koska taimikko on täystiheä.

 12. Meillä raivataan yksityisien metsiä ja MO.h haluaa tavoitetiheyttä minimi 2000kpl/ha. kuvassa näyttää jotenkin vajalle toi kuvankohta vai vääristääkö kuva. Siksi edellinen kommenttini.

 13. Ei nämä kuvat kerro totuutta,mutta jos korpisoturi ilmoittaa että on 1800 kpl ha tiheys,ei sinne enää lehtipuita voi jättää,jos jättää niin jossain vaiheessa ne joutuu kaatamaan koska ei niitä voi jättää aatellen e-puuta tai nuoren metsän kunnostuksen takia.
  Joissa on korjuujäljet huolestuttavia.