Kommentit (10)

 1. Tuossa aikaisemmin Turha laittoi metsiköstä kuvan joka oli niin samannäköistä kuin tällä palstallani. Siellä aika paljon tulikin jo kommentteja tällaisen kuusikon käsittelyyn. Tästä tiheästä kuusikosta on noin joka neljännestä kuusesta latva taittunut lumen painosta ja puu kuivuu pystyyn. Tämä on kai sitten sitä luontaista poistumaa.. Ajattelin varovasti harvennella riu-ut pois sekä latvattomat. Ja jättää kuusikon kasvamaan. Eikös ole vaara jos jättää ne latvattomat metsään että tulee ötökköjuhlat alueelle? Aiemmin vaan olis tarvinnut tähän kohteeseen päästä. Rinnemaasto kauniisti sammaleen peitossa. Alle hehtaarin ala. Vieressä harvempaa ja parempikuntoista metsää.

 2. Vähän samannäköistä olen raivaillut. Juurikääpää on ollut pienissäkin aluspuissa.

 3. Juu en ole vielä ehtinyt sahan kanssa aloittaa ja tutkia laatua.
  Mutta saattaa olla syy miksi niin monesta kuusesta on latva lumenpainosta viimetalvena tipahtanut.

 4. P.W: Hannikaisen apuharvennusohjeiden mukaan, kuihtuvat ja latvansa menettäneet pois.

  Erikoinen kasvupaikka, ei rehevä.

 5. Pikavilkaisulla näyttäisi tiheältä mäntymetsältä.

 6. Melko neulasettomalta näyttää. Mulla oli tuonkaltaista männikköä, ihan turjaketta. Ei ollut mitään tehtävissä kun oli vain tupsut päässä. Olisi pitänyt tehdä jotain jo aikaisemmin. Kaikki huonot meni sileeksi, ei paljoa jäänyt pystyyn.

  Minkäs mittaisia ovat nämä ?

 7. Kyllä ne kuusia on. Jotain n. 15 metriä on mittaa.

 8. Mahtaako olla liian karu kasvupaikka kuuselle ? Jatkuuko paksuuskasvu ?

  Jos kasvattaa aikoo niin keppikarsintaa pakkasen aikaan ja huonot pois kiireesti.

 9. Tuohon mönkijä/kelkkaurat sopivin välein. Latvattomista ja alle jääneistä puista kuitukasa tai polttorankaa tienvarteen kun ei tuon isompi ala ole.

 10. Kevyt harvennus talvella, 10 vuotta odottelua että alkaako neulasmäärä lisääntymään vai hyytyykö kasvu…karummilla tiivispohjaisilla mailla kuusi on tuskainen kasvatettava, kun tukkikoko saavutetaan, hyytyy paksuuskasvu. Kohteessa voisi kokeilla hivenainelannoitusta, jospa boori kavereineen herättäisi eloa.

  Itse laitan yhden 10 vuotta sitten harvennetun kuusikonkulman nyt reilun yhden tukin koossa nurin, kasvu ei palannut harvennuksella ja lisäojalla. Harvat männyt jäävät pystyyn ja siemenpuiksi, ensikesänä laikutus.