Kommentit (7)

  1. 58-vuotiasta.Menee kohta harvennukseen.

  2. Tuossa tervaroson ajatuksessa on perää. Jos kuvio tuulelle alttiilla paikalla niin harvennuksen jälkeen voi tuulituhoja tulla. Onneksi maasto ei näytä kovin märältä joten maaston puolesta harvennusta voisi ajatella. Tuo on nyt vähän tuurin peliä kuinka siinä käy. Kasvu varmaan parantuu harvennuksen myötä mutta riksinä on tuulituhot.

  3. Riskit olen tiedostanut ja kaupat on tehty. Myrskyjä tulee varmasti ja samoin öttiäisiä. Luonnonvoimille emme mitään voi. Sijoittamisessa on aina riski, niin myös metsäsijoituksissa. Tämä kuvio ei ole tuulelle mitenkään altis sen kummemmin, joten annan palaa.

  4. Jätä pystyyn, ja kun hinta ok=nurin!

    Nyt saat tukista harvennushintaa+tuhot (lahon) päälle.

  5. Harvenna pois vaan. Aivan kelpo kasvatettava siihen jää ja kierto pankkiltlilläkin pysyy hyvässä iskussa. Joka vuosi on puukauppavuosi ja siihen mahtuu harvennuksiakin. Tulee uudistukseen mukavia huilivuosia samalla.

  6. Vähintä mitä vois metsäyhtiöltä tähän pyytää/anoa olis talvihakkuu.

  7. Kakkosharvennus tuo kuusikossa aina talousellista menetystä verraten yhden harvennuksen malliin. Taimikonhoito 1500-1600 runkoa/ha, Ensiharvennusta voi lykätä huoletta 17-18 metriin, sitten neljännes pois ja jäävälle puustolle NPK-lantaa 600 kg /ha ja uusinta lannoitus 6 vuoden kuluttua. Sitten olet kasvattanut puun hakkuukypsäksi ja tukkisaanto on päätä huimaavaa, jopa alkaa olla 500 m3 ha tuotoksia, mistä tukin osuus 70-80 %.
    Mutta jos haloat Suomen oloissa poikkeavaan jopa 800 m3 hehtaarituotokseen, Taimikon perustus 1600 kpl/ha,jätä myös ensiharvennus tekemättä. Ainostaan lannoitukset ajallaan,Kuolleen puun osuus kyllä lisääntyy päätehakkuuseen mennessä jonkin verran, Harvennuksen ajouran poistumaa ei ole. Tukkisaanto lisääntyy(kuitupuu vs.tukki hintaero) Ja n. 5-20% harvennushakkuun korjuussa tulevia juuristo/runkovaurioita ei tällä kasvatusmalllilla ole. Eikä myös yksittäsiä ja ryhmittäisiä tuulenkaatoja ja niiden korjuusta aiheutuvia korjuuvaurioita.
    Ja kiertoaikaa näille kasvatusmalleille tulee lämpöoloista riippuen n.65 vuotta., tarvittaessa voidaan lykätä 10-20 vuotta hakkuuta, mutta siitä sitten päättääkin jo riitaisa perintösuku tai kirkon/kunnan valtuusto. Tarkoitan, kuusikon omistaja on tehnyt testamentin ja itse laatija nukkuukin OMT.kangaan syövereihin tehdyllä hiljaisuuden paikalla rauhallista unta tietämättään kuusikon kohtalosta mitään?