Kommentit (5)

 1. Valtapituus 30metriä ja 300-350mottia hehtaarilla?

 2. Kuusikon harvensivat ensikerran 60-vuotiaana,sen seurauksena ilmestyi vihreää kasvustoa maanpintaan.Puuta ilmeisesti n.600 kuutiota hehtaarilla.Aukoksi samaan aikaan 10-vuotta sitten hakatulta tuli silloin reilu 500 kuutiota ha.Oli samaan aikaan istutettu ja oli aikanaa tehty ensiharvennus,toisin kuin tällä osalla kuviota.Jäi harvennus kesken,koska omistajan mielestä metsä meni liian harvaksi.Pituus ilmeisesti todellakin n.30m.

 3. Kuvan laittajan kotikunta on Etelä-Savossa. Sielläkö tuo komea kuusikkokin kasvaa?
  Ajelen hyvin usein Juvan ohi, ja Savonlinnan suunnasta Juvaa lähestyttäessä tulee aina ihailtua tienvarren hoidettuja metsiä, pitkiä hoikkia mäntyjä sekä kauniita suoria koivuja.
  Juvakin taitaa olla Etelä-Savoa.

 4. Kyllä kuusikko Etelä-Savosta on,Juvaa etelämmästä kunnasta,jonka nimessä viitataan toiseen havupuuhun.

 5. Mäntyharju saattaisi olla Etelä-Savoa? Tuossa suhteessa omat tietoni ovat puutteellisia, enkä sillä suunnalla ole tullut käyneeksi pitkiin aikoihin, vaikka muutoin ajelen paljon ja pitkiä reittejä. Hienoa seutua, sen kyllä tiedän ja muistan.

  Valitettavan paljon on maamme teiden varsilla myös täysin hoitamattomia rumia metsiä. Mallia paremmin hoidetuista tienvarsista näkee vaikkapa naapuristamme Ruotsista, kun ajelee esim. etelästä pohjoiseen Inlandsvägeniä pitkin. Tosin samalla täytyy todeta, että itse tiet ovat pohjoisimmassa osassa Ruotsia paljon huonommassa kunnossa kuin Suomessa.