Kommentit (12)

 1. Ihan kuin olisin nähnyt kuvan hessun laatupuista jo aiemminkin… Olikohan peräti samalta paikalta? Laatu näyttää kuitenkin edelleen kadehdittavalta.
  Kevyt harvennusvara?

 2. Juuresta poikki nin sitten muuttuu mäntykin ” tuoheksi”. Ainakin yhden metsäyhtiön mainos niin lupailee.

 3. Pelkkiä valiorunkoja. Hyvä.

 4. Se tuollaisia myydessä harmittaa, ettei niistä paljokaan parempaa hintaa, kuin tavallisista.

 5. Kun hiukan kauemmin ja tarkkaan katslee alkaa mutkat ja lenkot näkymään. Liekö optinen harha?

 6. Puolukkaa ja mustikkaa on ko. alueelta n.1 ha kerätty viimeisten 30 vuoden aikana useampi tuhat litraa ,silloin tehtiin puuston siistiminen eli poistettiin kuuset ja kuitukokoiset puut. Tämän jälkeen kertaalleen väljennetty. Ikää männiköllä lienee n.130 – 150 vuotta.

 7. Toki tuollaisista puista lenkouttakin löytyy. Siinä mielessä tällaiset leimikot ovat edullisia, vaikka yksikköhinta ei oleellisesti poikkeaisi, että kakki lengot tyvetkin kelpaavat sahoille tukiksi.

 8. Ei mitään harvennuksia enään. Sahalle joutaa nuo näreet.

 9. No se ”kevyt harvennusvara” näkyy olevan tuolla takana.

 10. Hyvän näköistä männikköä, toki aikaakin on kulunut runsaasti. Jotkut paikalliset sahat, hirsirakentajat, yms… tarjoaa näistä hyvin jos osaa tarjota oikeille. Omilla mailla oli muutama ja ostojen mukana kanssa yksi tullut, tosin pienialaisia mutta kuitenkin. Paras tulos on tullut myymällä tukki hirsirakentajille ja kuitu jollekin isolle. Korjuu on hoidettu naapurin koneilla. Isot firmat eivät maksa näistä mo:n näkökulmasta tarpeeksi.

 11. Männyt ovat komeita mutta missä on aliskasvus ? Tuolla ei kyllä riista tai muutkaan metsän eläimet viihdy …

 12. Kanalinnut ainakin viihtyy alueella , myös hirviä on usein näkynyt. Jopa kotka rakensi pesää tukevan männyn latvaoksan päälle , mutta pesä hävisi mystisesti.