Kommentit (3)

  1. Onko tässä lehtikuusessa jotain erikoista?
    Itse lähetin muutama vuosi sitten kuvan Metsäntutkimuslaitoksen Muhoksen Tahvolan tilalta, jossa pellolle istutettu siperian lehtikuusi on kasvanut kuution kokoon 35 vuodessa.

  2. Eu tuossa näytä mitään erikoista olevan. Lehtikuusi kasvaa hyvin, mutta sen harventaminen on erityisen tarkkaa. Latvus ei saa supistua liikaa. Ensiharvennus on tärkein, se tulee tehdä samassa vaiheessa kuin hyväkasvuisen rauduskoivikon ja harvennus samantien alle 1000kpl/ha asentoon. Mieluummin alle 800kpl/ha. Näyttää muuten todella harvalta sen jälkeen.

    Parin harvennuksen jälkeen runkoluku on alle 400kpl/ha, jopa alle 300kpl/ha on ok. Ja sitten vaan antaa kasvaa jo odottaa 100 vuotta josko niitä mastopuita joku vielä tarvitsee…

    Lehtikuusi on ainoa puulaji jota itse pystykarsisin (tammen ja visakoivun lisäksi). Lehtikuusi ei pudota kuivia oksiaan nopeasti ja nimenomaan oksatonta järeää tukkia kannattaa kasvattaa. Oksaiselle lehtikuusitukille ei taida olla muuta osoitetta kuin lämmityskattila.

  3. Ei tuossa erikoista. Kasvupaikkakaan ei kovin erinomainen, heti kuusesta pari metriä taakse päin on aika pinnassa kallio, jonka takana ovat sitten nuo tavalliset kuuset. Ikää 27 vuotta. Reipasta harvennusta mutta mietin pitäisikö lannoittaa?

    Otin kuvan esille kun mieleen tuli tuoda esille että lehtikuusen kohdalla niin monesti se että karsinta on välttämätöntä, oksaisesta lehtikuusesta ei makseta – tai se ei edes kelpaa mihinkään