Kommentit (3)

  1. ”Siistittiin” pihapiiriä. Kyseessä on vanha lehmähaka. Aika paljon on keskustelua käyty siitä, että johtuuko mäntyjen oksaisuus perimästä vai kasvupaikan olosuhteista. Tässä yksi näkemys. Vasemmassa laidassa oleva pylväspuuryhmä ja etualan kaksi massiivista mäntyä ovat samassa n. hehtaarin aukossa.

    Paikka on ravinteikas, koska lannoitettu vuosikymmeniä (tosin lehmät poistuivat keväällä 1968). Tiiviissä ryhmässä syntyy laatua ja yksin kasvaessa kuitua ja oksia. Myös taka-alan männikkö on aivan laadukas.

    Kuvio hakattiin pari viikkoa sitten. Muokataan heti, kun routa sulaa ja istutetaan toukokuussa koivulle. Ideana, että koivut pääsevät niskan päälle ennen kuin kaikki maahan varastoituneet ravinteet saavat aikaan vattu/vesakkohyökkäyksen.

  2. Onpa pari komeaa maisemapuuta! Minä antaisin niille tulevaisuudessakin reilusti tilaa ympärilleen, että pääsevät ”esille”.

  3. Ajellessamme poikani kanssa erään kerran metsätietämme, jonka varrellle olin jättänytvuosia aiemmin muutamia suuria mäntyjä kaatamatta, niin hän sanoi, etteihän noita kaadeta kun nyt on tulossa päätehakkuu tien toiselle puolelle? Jatkoi vielä sanoen, että hän ostaa vaikka ne puut kasvamaan siinä edelleen.

    Sanoinkin, ettei niitä minun toimesta ainakaan kaadeta. Jätettiin vielä sinne tien toisellekin puolelle muutamia ”maisemapuita” pystyyn. Samalla siementämään aukolle istutuksia täydentämään.