Kommentit (11)

 1. Metsäkupsa

  Harjavallassa joka sortin puuta maa puskee.on mistä valkata.

 2. vänkäri

  Melkein yksyhteen oman perämetsäkuvion kanssa mitä tuli viime talvena harvenneltua. Nyt se on sitten kuusi-koivu kuviona, jossa koivua aukkopaikoissa.

 3. Tämä tosiaan nyt sitten nk. ennen-kuva vaikka on tavallaan jälkeenkin kuva. Kun tämä samalla kuviolla tien toisella puolella oleva noin neljänkymmenen metrin levyinen kaistale ennen rajaa. Syystä jota tiedä en on jäänyt käsittelemättä joko virheen tai jonkun muun vaivan tähden. Samoin jäi vastakkaiseltakin kuvionrajalta samanmoinen. Otan asian keväällä puheeksi kun varsinainen ostomies tulee lomilta.
  Molemmat kyllä hilkun kevyempää kuin kuvissa tehdyillä alueilla mutta ei nyt aivan riukuakaan kuitenkaan. Männyt tässäkin aivan mielestäni ok. Voin tehdä tosin poltinpuuhakkuunkin tähän kaistaleeseen manuna.
  Tästä lähiaikoina vielä toisestakin kohtaa kuvaa laitan.

 4. Gla

  Minun silmään näyttää kyllä ihan puhtaalta raivauskohteelta. Tuollaisia koivuja en kehtaisi edes ehdottaa moton korjattavaksi. Männyt on hiukan piilossa, mutta eipä niissäkään taida kelvollista määrää litroja olla.

 5. Aivan, Sthil 480 töihin. Jää hyvä mehtä apuharvennuksin kasvatettavaksi.

 6. Laitan seuraaviin tosiaan toisen kuvan joka paremmin näyttää tuonne sisään puustoon. Männikköä aika paljon ja sieltä itse alalta paljon selkeämpää. Tämä suoraan metsätieltä kuvattuna. Myös läjä tuossa vasemmalla pienen matkan päässä. Vanhojen hakkuiden valmiilla lanssipaikalla.
  Ehkä tuo sitten juuri läjän läheltä on näyttänyt suttuiselta eikä ole sen puolesta tehty. Huomautan kuitenkin että koivutkin täyttävät vaatimukset. Eli 50mm kannolta joka kyseisen firman ohjeistuksessa. Nämä reippaasti vahvempia.
  Kyllä läjässä on paljon tuollaisiakin.

 7. Gla

  50 mm on tosiaan tavanomainen alaraja, mutta kelvollisessa leimikossa keskikoko on huomattavasti isompi. Litrojahan ei 50 millisessä ole kuin muutama ja siksi nuo ovat oikeasti raivurin ruokaa, ei moton.

 8. En raivaa noitakaan maahan. Jos teen itse menee polttopuiksi. Pannun pesässä muuttuu tuhkaksi joka sitten kuskataan tämän kuvion alapuoliselle suosaroille. Ei sinällään suota vaan yhden puusukupolven turvemuuntumaa.

 9. Ja muistanette Gla kuten muutkin mistä perimmältään oli kyse?
  Eli sen raivuun laisto ja konetyönä tehty metsän kunnostus. Minulla riittää otsaa vaatia yhtiöltä myös leimikoita huonompina kuin päätehakkuu. Niitä olen sentään ruokkinut -95 vuodesta lähtien heille. Uskon että joutuvat vielä jälkensä korjaamaan. Aika kovaa sentään valtakunnan kisa vakkaripuunmyyjistä.

 10. Kyllä tuo ennemminkin raivauskohteelta näyttää… Konetta sitten 10v päästä.

  Tosin kun täällä Hämeessä menee kaikki energia kaupaksi mitä tarjoo niin houkutus tuohon on suuri. Kahdessa paikassa oon kokeillut. Toinen oli 2 ha ostopalsta, ei mitään tehty 19v aikana kuusikolle. Toinen taas semmonen pellonreunakuvio joka pääsi unohtumaan 5 vuotta liian myöhään. Otos on pieni, mutta lähtökohtiin nähden ”ei huano”. Kuivemmat ja karummat paikat tosi hyviä, mutta notkoissa saattaa olla sotkua. Toki siinä vaiheessa kasvua on jo menetetty.

 11. Jos kerran motokouralla oltiin liikkeellä, en kyllä ihmettele yhtään, ettei kuvan aluetta käsitelty.
  Viiden vuoden päästä voisi olla sopivaa käsiteltäväksi.