Kommentit (3)

 1. metsä-masa

  Leimikon hakkaajaa kannattaa muistaa hyvällä, leimikon ostaja/hakkaaja on tehnyt myyjälle hyvän tukkitilin, kun vain viallinen osa tukista on luppeina.

  Yleinen käytäntö on, että pienestäkin tukinlaadun virheestä varmistetaan ottamalla 3m:n kuitupölli joka on paperin valmistuksessa erittäin hyvää raaka-ainetta. Huonopuoli siinä on kun tyvileikoissa myyjä menettää leimikon kestikokoisen tukin arvon, 1/4 osan hinnalla.

  Huonot tukkimitat ja kokematon / huolimaton kuljettaja saa aikaan 10-15 %:n menetyksen tukkileimikossa. Jo 250-300 m3 tukkierässä menetys voi olla n. 1500-1750 €

 2. Ei se nyt aina ole motomiehenkään vika jos lumppeja ei tule. Taitaa jo puolet maanomistajista haluta ettei lumppeja metsään tehdä. Joten eihän siinä muuta mahdollisuutta ole kuin lyhyt kuitu tehdä.

 3. metsä-masa

  Hyvä laatuinen, sopivan järeä leimikko ja ammattitaitoisen kuljettajan työ ei tosiaankaan sisällä sanottavasti lumppeja. !

  Turun hovioikeuden päätöksen jälkeen täälläpäin on tukkiosuudet kohonneet ja sovitut tukkipituudet on tulleet myös hakkuuohjeisiin ja tukkitaulukoihin, eli ongelmista on sovittu heti, ostajan maineen pelastamiseksi. Hyvä niin, tarkalla katkonnalla luotto palautuu myyjillä ostajiin, jolla on rahallisesti ja alueellisesti myyjille iso merkitys.

  Etätyönä tukkileimikon valvonta vei tukkiprosentit toisarvoiseksi. Ostaja oli tyytymäinen varmasta tukkilaadusta ja hyvästä kuituraaka-aineesta, hakkaaja sai nopeutuneesta työsuorituksesta paremman tuoton, myös heikompien kuljettajien tekemänä.

  Nyt ollaan menossa näissäkin katkonta-asioissa parempaan suuntaan kun maastotarkkailua on vahvistettu !

Puukauppa Puukauppa

Keskustelut