Kommentit (8)

 1. Lumen painamia visakoivuja,ei ole nestevirtaukset kahden kesän aikana oikaiseet.Ylöspäin on kasvavan mieli,luokkivisaa tyvi,mitä tulenee uusista latvoista.

  Mitäköhän laserkeilaaja aikanaa tulkitsee vaakamallin metsästä?.Lehden aikaan maanpinta suojattu satellitin kameralta,sopisi vaikka puolustusvoimille naamiointiin.

 2. Kannattaa käydä talvella tiputtelemassa lumet visoista. Tätä on tullut harrastettua harvase talvi. Luokillehan nekin jäävät mutta kesällä sitten oikenevat.

 3. Oma havainto visakoivuista on vastaava kuin kuvassa, sen sijaan että pyrkisivät oikenemaan, vaihtavatkin jonkun oksan uudeksi latvaksi. Sitä ei normikoivut yleensä tee niin helposti?

 4. Kuva kelpaisi jo kilpailuun, enpä ole ennen tälläistä nähnyt.

  Kyllä lumen voima on kova täällä Pohjolan perukoilla.

 5. Visakoivu on tavalliseen raudukseen verrattuna arempi lumivahingoille. Ilmeisesti ala-oksien leikkaus lisää vielä osaltaan taipumisvaaraa. En tunne mekanismia tarkemmin, mutta jostain syystä visan runko ei ole yhtä jämäkkä kuin tavallisella rauduskoivulla.

 6. Arvokkaita kiikkustuolin jalaksia tulee! Olikos se, että visoista saa kilosta visaa saman hinnan kuin kuutiometristä tavallista koivua?

 7. Ei nyt sentään koivutukin hintaa, mutta lähes kuidun hinnan kuitenkin.
  Kuvan tapaus on valitettava, mutta ei kuitenkaan tee näitä visoja arvottomaksikaan. Sorvattavaksi menevät visapöllit eivät tarvitse olla kovinkaan pitkiä.

 8. Joskus takavuosina sanottiin runkovisan kilohinnaksi saman kuin sokerin kilohinta ja oksavisasta puolet !

  Miten hinnoitellaan nykyisin ?