Kommentit (9)

 1. Silloin tällöin kuulee sanottavan, että vain luonnonmukainen metsä tuottaa laatupuuta.
  Olen eri mieltä.
  Kuva on vanhalta suojelualueelta.

 2. Hän on oikeassa. Tuo nyt on lehtipuuta, joka luonnontilassa on oma lukunsa, mutta on tullut nähtyä vanhoja männiköitäkin, niin luonnossa kuin kuvassa.

  On mutkaa, koroa, poikaoksaa jne. Kerran yritimme tehdä tukkia hakkuukypsältä kuviolta, joka oli kasvanut ylitiheänä mä- kuusi metsänä. Tiukalle otti saada säällisiä tukkeja. Puiden koko oli tuollaista kolmen tukin mittaa.

 3. Samaa mieltä…….Rahikainen

  1

 4. Saattaa niitä suojelualueita olla perustettu suojelemaan muutakin kuin ikihongikkoa …
  Jos oikein viimeisen päälle yrittäisit niin saisitko kuvatuksi sellaista suojeltua metsää missä olisi hyvälaatuista tukkia ?

 5. Aivan varmasti muutaman hyvälaatuisenkin männyn joiltakin suojelualueilta löytää, mutta yllättävän vähän niitä kokonaispuumäärään nähden on.

 6. Parhaiten löytyy uusilta rauhoituksilta. Ovat alkuun metsätalouden tuloksia. Tosin usein jossain vaiheessa heitteille jätettyjä.

  Ja on tuo tiedossa, ettei rauhoituksia ole perustettu hongikkojen suojeluun. Esim. pienin (?) ls-alue – Lönnrotin petäjä – on muisto yhestä tyypistä.

  Hyvä laatuesimerkki ovat ls-väen ”pyhät puut” – aihkit. Tainneet aikanaan jäädä pystyyn kun olivat kelvottomia tarvepuiksi. Puolestani joutavat ollakin pystyssä, mutta omanlaisensa nykymuoti kuitenkin.

 7. Turhaan teollisuus ja sahurit ( Hakkarainen ) sitten vaativat suojeltuja metsiä talouskäyttöön kun ei niistä laatupuuta löydy kuin nimeksi …

 8. Saahan sitä vaatia vaikka 50 euron pakkomyyntiveroa.

 9. Suojelumetsillä, joissa on hyvälaatuista puuta, on useimmiten talousmetsähistoria.