Kommentit (7)

 1. Leevi Sytky

  No, luont. kuusikko näkyy kuvassa huonosti, mutta on hyvässä kasvussa koivujen alla. Koivut on tässä nyt pääosassa, koska on aika laittaa ne halkoina pinoon. Taloudellisesti paras vaihtoehto lienee myydä koivut yleensäkin polttopuuksi. Varsinkin jos on mahdollista tehdä se omana työnä.

 2. Leevi Sytky

  Suunnitelmissa on hakata koivut mitalla ”kolmosiksi” ja keväällä laanissa haloiksi. Kevätaurinkon paistellessa parin viikon halonhakkuu on mukavinta mitä voi housut jalassa tehdä.

 3. Vähän näyttäisi että jopa hyvälaatuista runkoa puskeva lehtipuumetsä yritetään muuttaa kuusikoksi jonka laatu näyttää olevan nollan alapuolelta jonkin matkaa.

 4. Leevi Sytky

  Kuva on huono, kuten alussa sanoin. Kuusiaines on erittäin hyvälaatuista, suoraa ja pienioksaista. Koivut soveltuu vain kuitu-,tai polttopuuksi.

 5. Gla

  Eikös tuossa ole ihan luontaisen kaltainen sukkessio toteutumassa, eli koivikosta muodostuu kuusikko? Ongelmana noissa tuntuu olevan se, että luontainen kuusikko ei ole tasainen, vaan koivujen poiston jälkeen jää isompia ja pienempiä aukkoja, jota koivujen poistossa mahdollisesti syntyvät vahingot korostavat. Heinikkoon ei edes uusia taimia tule. Veikkaan, että vaikka yksittäiset kuuset hyvin kasvavatkin, kokonaisuudessaan puuston kasvu ei erityisen hyvää ole. Mutta ei tuo nyt niin huonolta vaikuta, kuin Jesse antaa ymmärtää. Kyllä tuota ihan hyvä on kasvattaa.

 6. Visakallo

  Kuva ei tietysti kerro koko totuutta, mutta kyllä minä yrittäisin jättää kaikkein kehityskelpoisimmat koivut arvokasvamaan tukeiksi, ja poistaisin ne sitten seuraavassa harvennuksessa. Kuusetkin ovat jo siinä vaiheessa niin suuria, että ne muutamat koivut saa kyllä poistettua ilman suurempia vahinkoja.

 7. Leevi Sytky

  Visakallo on oikeassa, suorat ja terveen oloiset koivut kannatttaa kasvattaa edelleen tukeiksi.