Kommentit (7)

  1. No, luont. kuusikko näkyy kuvassa huonosti, mutta on hyvässä kasvussa koivujen alla. Koivut on tässä nyt pääosassa, koska on aika laittaa ne halkoina pinoon. Taloudellisesti paras vaihtoehto lienee myydä koivut yleensäkin polttopuuksi. Varsinkin jos on mahdollista tehdä se omana työnä.

  2. Suunnitelmissa on hakata koivut mitalla ”kolmosiksi” ja keväällä laanissa haloiksi. Kevätaurinkon paistellessa parin viikon halonhakkuu on mukavinta mitä voi housut jalassa tehdä.

  3. Vähän näyttäisi että jopa hyvälaatuista runkoa puskeva lehtipuumetsä yritetään muuttaa kuusikoksi jonka laatu näyttää olevan nollan alapuolelta jonkin matkaa.

  4. Kuva on huono, kuten alussa sanoin. Kuusiaines on erittäin hyvälaatuista, suoraa ja pienioksaista. Koivut soveltuu vain kuitu-,tai polttopuuksi.

  5. Eikös tuossa ole ihan luontaisen kaltainen sukkessio toteutumassa, eli koivikosta muodostuu kuusikko? Ongelmana noissa tuntuu olevan se, että luontainen kuusikko ei ole tasainen, vaan koivujen poiston jälkeen jää isompia ja pienempiä aukkoja, jota koivujen poistossa mahdollisesti syntyvät vahingot korostavat. Heinikkoon ei edes uusia taimia tule. Veikkaan, että vaikka yksittäiset kuuset hyvin kasvavatkin, kokonaisuudessaan puuston kasvu ei erityisen hyvää ole. Mutta ei tuo nyt niin huonolta vaikuta, kuin Jesse antaa ymmärtää. Kyllä tuota ihan hyvä on kasvattaa.

  6. Kuva ei tietysti kerro koko totuutta, mutta kyllä minä yrittäisin jättää kaikkein kehityskelpoisimmat koivut arvokasvamaan tukeiksi, ja poistaisin ne sitten seuraavassa harvennuksessa. Kuusetkin ovat jo siinä vaiheessa niin suuria, että ne muutamat koivut saa kyllä poistettua ilman suurempia vahinkoja.

  7. Visakallo on oikeassa, suorat ja terveen oloiset koivut kannatttaa kasvattaa edelleen tukeiksi.