Kommentit (13)

 1. Hyvä kuva!

  Tässäkin ilmastossa pari – kolme sukupolvea aikaa tappaa lähes kaikki asutuksen jäljet, metsän keskellä erottuvat vain autonromut, vanhat kiviset hajoamassa olevat läävän rungot ym. Tropiikissa pienimuotoinen puuhastelu häviää vielä nopeammin viidakon kätköihin.

  Kannattaa katsoa elokuva Mengelestä: ”The boys of Brasil” , siinä oli hyvä kuvaus viidakkoon työntymisestä.

 2. Googlen kuvahaulla löytyy hiukan tuota pidemmälle kehittynyt tilanne Ukrainasta, missä eräs kirkonkylä on ollut hiljaisena vuodesta -86 saakka.

 3. Gla tarkoittanee tätä?

  http://lh6.ggpht.com/-vWp32BaLd9E/S ha3ZgB5r4I/AAAAAAAAIlY/euPy_fHSxMU/IMG_8 211.JPG

  Ylimääräiset välit osoitteesta poistettava (kirjainten S ja h sekä numeroiden 8 ja 2 välissä).

 4. Neuvostoliiton hylkäämät tukikohdat sateliittimaissa/balttiassa palaavat myös pikkuhiljaa luonnontilaan. Karmeita paikkoja, tuli käytyä kun puna-armeija vetäytyi koloihinsa Venäjälle.

 5. Kilpaileva linkki. Tämän linkin kuvissa aika vähän vihreätä, tosin johtuen kuvaajan aihevalinnasta. Kuvat kuitenkin jo 25 vuotta tapahtuneesta.

  http://totallycoolpix.com/ 2011/01/
  chernobyl-25-years-later/

 6. Tuo on ja ollut normaalia Tohmajärvellä.Asfaltin halkeamissa kasvaa heinää ja puun alkuja.

 7. Silloin vuonna 1986 keväällä tuli esim.Värtsilään junavaunuja jotka palauttivat silloiseen neukkulaan liiallisen säteilyn takia.Niiralan asemalla oli anturit (ilmoittivat säteilyn) valvomassa junaliikennettä.Öljyvaunut oli pahimpia.Eli öljyä vaunun ulkopuolella joka sieppasi sen mukaansa.Se oli kuullema normaalia.
  Eilen väittivät ei tsernön pamaus vaikuttanu syöpään,mutta esim Värtsilässä 1987 syntyneistä lapsista moni sairastui syöpään.Eli vaikutti kuitenkin odottavien äitien sikiöihin.
  Esim.Tampereen seudun kaikki lasten leikkipaikkojen hiekat vaihdettiin kun laskeuma oli uskomaton.Siitäkään ei valtio ilmoittanut.
  Suurimmat laskeumat tuli hurreille esim.Upsalaan tuli uskomattomat laskeumat ja hurrienkin johtajat vaan vähähätteli kuten manukin.Ikävä kyllä.Näistä meidän silloisten päättäjien mokailusta maksamme edelleen.

 8. Ei muuta kuin lisää täysin turvallisia ydinvoimaloita.

  Ilman holtittoman sorkkaeläinlaidunnuksen täystuhoa täällä pystyttäisiin tuottamaan kaikki energia puulla.

 9. Eniten minua ihmetytti luonnon nopeus. Kuvan halkeamaa ei vielä syksyllä ollut, mutta jo heinäkuussa siinä kasvoi näin terhakat kuusentaimenalut. No, heinä ei ainakaan haitannut ja lämpöäkin riitti!

 10. takanen vetättelöö

 11. Eikö teitä ihmetytä suomen valtion toiminta.Se on kuin paskantaa housuu ja aattelee lämmittää.
  Eikä tee kansan hyväksi mitään 1986.
  Manu runkkaa palloo ja joskus verkkoo.
  Hitto SUOMEN lapset kärsii kun ei tehty edes sitä mitä ois voitu
  Oikeesti Katainen tunkee ahterinsa etelään ja koti tuhoutuu.Nii se menee.Runkkari jyrki pienellä.
  Saatana ollaa onnetomia onanisteja.Kiitos..

 12. Melko laajoja johtopäätöksiä näköjään pystytään tekemään muutamasta asfaltin kolosta esiin tunkevasta taimesta. 🙂

  Mutta mun mielestä kuva on hyvin symbolinen toisellakin tapaa.

  Minä näen kuvassa Suomen orastavan talouskasvun, joka nostaa maamme ennätyksellisen pitkään jatkuneesta talousahdingosta. Kuvasta näkyy myös vahva metsätaloustuotteiden kysynnän nousu Euroopan talouskasvun alkaessa keväällä 2014.

  Työttömyysaste näyttää laskevan alle 6% ja erityisesti nuorisotyöttömyys vähenee pelialan, tietotekniikan ja valmistavan teollisuuden kysynnän kasvusta johtuen. Kesästäkin näyttää tulevan lämmin.

  Putken päässä näkyy siis valoa… 🙂

 13. On hienoa, jos tuo kuvastaa uusiutuvien raaka-aineiden hyödyntämiseen perustuvaa kasvua. Toki kuva voi esittää myös vallitsevaa politiikkaa tienpidon suhteen, kun alenevien määrärahojen ja kasvavan tiestön kuormituksen kanssa koitetaan painia.

  Itse löysin vastaavia taimia rännien putsaamisen yhteydessä, mistä se sitten mahtaakaan kertoa. Ehkä siitä, että paljon on vielä opittavaa, kun kuusta ei luontaisesti saada riittävän hyvin uudistumaan.