Kommentit (10)

 1. Monimuotoisuutta viljelykuusikossa. Jättöpuut jarruttaa kasvua tehokkaasti juuristonsa alueella, mutta puusta tulee vielä hyvä pesäpuu.

 2. Luontaisesti syntynyt taimikko.
  Koivu vaan kasvaa noin paljon nopeammin!

 3. On sillä kyllä aika mahtavat lankkujuuret, jos tuo esine juurella on moottorisaha.

 4. Koivu on rinnan korkeudelta 60 cm ja ympärysmitta vähän vajaa 2 m. Oikein pelästyin kun ekan kerran siihen törmäsin. Ympäriltä olen nyt kaatanut kuuset pois jotta jätti saa omissa oloissaan olla vielä seuraavallekin sukupolvelle ihmeteltäväksi. Oli alunperin tiheän harvennuskuusikon sisällä piilossa. Iso oksa joka on 4 metrin korkeudella on about miehen vyötärön paksuinen. Kuva ei oikein kerro kaikkea. Moottorisaha ja kypärä juurella ja vänkäri nojaa puuhun.

 5. vänkäri

  Taitaa olla taustalla olevien koivujen esi-isä tai äiti. Pari puusukupolvea ikäeroa vain. Edes omat pihakoivut ei ole noin jymäköillä oksilla varustettuja vaikka ikää on ehkä jotain 70-80 vuotta.

 6. Gla

  Kuusia edeltävänä aikana puusto taitaa olla ollut aika harvaa, koska koivussa on noin alhaalla noin paksuja oksia. Taitaa puu olla aika lyhyt, ehkä paksut oksat siihenkin vaikuttaa. Keskikokoisen asunnon verran pinta-alaa metsästä tuollaiset puut vievät, mutta ovat ne silti mahtavia. Onneksi saha ei ole kuvassa valmiina käymään koivun kimppuun. Tien varsilta yms. paikoista kannattaa kaataa, mutta metsässä ne saa minun puolestani kasvaa.

 7. Olen myös viljelyhaavikkooni jättänyt tuollaisia maxikoivuja pari kappaletta. Sanoisin että pärjää niistäkin ainakin toinen kuvan jurmulle.

 8. Petri

  Miten tuossa koivussa on noin paksut oksat? Mitä koivulle lienee tapahtunut?

  Ja eikös tuo ole rauduskoivu, mikä periaatteessa saa kohtalaisen hennot oksat ja ylvään suoran, pitkän rungon?

 9. tamperelainen

  Kyllä raudus tällaiseksi kasvaa,kun saapaljon valoa ja ehkä nuoruusvaiheessa latvuksella ollut ongelmia,esim hirvituho.

 10. On se vaan muhkea kummituspuu. Johan tuota ihan säikähtää, kun hämärässä metsässä eteen sattuu!