Kommentit (9)

 1. Missä kunnassa, ollaanko etelässä päin???

 2. Vaikuttaa siltä, että mänty on kuusia vanhempi, joten lopputulosta on tuon kuvan perusteella talousmetsän näkökulmasta vaikea arvioida.

 3. Kuva on Savonmaalta…

  OMT-pohjalla kasvava kuusikko, jossa on sekapuuna mäntyä. Tuo yksilö on varmaan männyistä isoin, rk-läpimitta noin 60cm. Loput männyt 35-50cm läpimitaltaan. Kuviolta löytyy myös 60cm läpimitaltaan olevia kuusia.

  Mitä veikkaatte puuston korkeudeksi?

 4. Tuollaisia on tullut täällä savonmualla päätehakkautettua. Pituus on ollut luokkaa 35 metriä, ikä luokkaa 80. Ja poikkeuksellisen laadukasta mäntyä sekapuuna. Samanikäistä, mutta huomattavan etukasvuista (se mänty).

 5. Savossa puu kasvaa, pituus 32 m.

 6. Siis kasvaako tuo vielä? Kuvasta päätellen se olis aika tervanen, hyviä jätkänkynttilöitä sais paljon!

 7. Ikää puustolle on arvioitu juurikin tuo Antonin mainitsema 80 vuotta.

  Metsäsuunnitelmassa pituudeksi puustolle on arvioitu 23 metriä. Mielestäni alakantissa, sillä hakkuutin vasta yhden kuvion läheltä tätä, jossa MT-pohjalla saman ikäisen kuusikon valtapituus oli 25 metriä. Puusto oli yhtä järeää, kuin tässä, mutta kasvoi harvemmassa asennossa. Sielläkin kasvoi seassa mäntyjä, joista lähti 4 tukkia + kuitu. Tukit katkoivat 4,6-5,2 metrisiksi.

 8. Monien kuvien yhteydessä kuvan ottaja on todennut kuvan vääristyneen. Yleensä vaikutelma on hoikempi kuin todellisuudessa. Miten tässä tapauksessa, sitä en tiedä. Metsäsuunnitelman tietojen perusteella ei kannata yksittäisen puun ikää tai kokoa arvioida. Puhumattakaan siitä, kuinka luotettava tieto puuston iästä ylipäätään on. Tuntuu siltä, että joskus tiedot on revitty hihasta tai kuten minulla ainakin yhdellä kuviolla, arvauksena taimikon istutusajankohdan, maaperän ja pääpuulajin kehityksestä ajan suhteen. Muitakin virheitä on, joten yksityiskohdat on parempi itse tarkistaa maastossa.

 9. Kuva hoikentaa todellisuutta tässäkin. Tavan pokkarilla kuvasin kovasti yläviistoon, että saa latvustakin näkyville.