Kommentit (22)

 1. Kauppakirjassa lukee korjuu, vain jäätyneenä.
  Palijonpa on jäätyny maa painunu..

 2. On tehty erinomainen kasvualusta uudelle puusukupolvelle, eikä yhtiö edes lähetä laskua metsänomistajalle!

 3. …eikä ole jäänyt puita metsään

 4. Mikä pakko oli mennä marraskuussa noin pehmeälle pohjalle survomaan?

 5. Ei kissankaan ole pakko nuolla persettään, se nuolee sen yleensä vain silloin, kun se ihan itse haluaa. Sen tosin saa nopeasti haluamaan, kun sipaisee sinne perseeseen vähän sinappia. Olisiko tässäkin ollut samanlaatuisesta kuviosta kysymys.

 6. Joo onhan tuone mukava mennä keväällä istuttaan. Pittääpi olla meleko tarzan ettei katko koipiaan.

 7. Siinähän se, valmiiksi muokattu perunamaa. Ei muuta kuin tuotanto suunnan vaihto käyntiin.

 8. Kuvaa katsoessa tuli mieleen hyvä kuohkea perunapenkki,kuten 6-mottinen kommentoi.Syksyllä perunan kaivun jälkeen,vähän tasaavaa maan muokkausta ennen rukiin kylvöä.Sitten metsän kasvatuksen vuoro.

 9. Jos nyt haluaa tästä jotain positiivista sanoa niin ei ole sentään tarvinnut urimoida ensiharvennuskuusikon läpi,

 10. Voishan tuota kaivinkoneella hiukan palkita. Mutta ojia ei kyllä näy että senkin puolesta.

 11. Eihän tuo tarvitse kuin kylvää laadukkaat männynsiemenet ja muutaman vuoden kuluttua paikalla on upea taimikko. On varhaisperkauksessa varaa valita mitä kasvattaa!

 12. Oliko mhy:n korjuupalvelu asialla vai joku ihan yksityinen taho?

 13. Ei ollu mhy korjuupalvelu,vaan erään sahan urakoitsijat.

 14. Olikos tuolla tarkoitus tehdä vielä jotain mätästyksiäkin ennen istutusta?

 15. Eli kissanperseeseen oli sipaistu sinappia; toisinsanoen vekselipuukko oli kurkulla.

 16. Niin, ei yksityinen yrittäminen ja sellaisen vastapelurina herkkua välttämättä ole, jos ei aina mhy:n toimintaankaan olla tyytyväisiä. Tämä kuva todellakin kertoo enemmän kuin tuhat sanaa.

 17. Ei siinä mitään kurkkuja puukotettu.Yli satavuotias männikkö sipaistiin vain nurin, mutta oisin halunnu sen tehtävän roudan aikaan kuten kauppakirjaan oli merkitty.Tämmösiä yllätyksiä sattuu kun ei jouda olla kokoaika vahtimassa.

 18. Tätä se tukkipula teettää.

 19. Ei tässä mitään routaa tarvittu, eikä istuttaessa pidä ottaa tikkaita mukaan. Vaikka koko kuvio olisi yhtä hyvin ”ennakkoraivattu”, niin sen parempi. Muokkauksessa tarvitaan joka tapauksessa kaivinkone. Raiteiden täyttäminen menee siinä sivussa.
  Ennen urakoinnista sopimista pitää hakkaajan kanssa sopia, minkä kokoinen laskunosa kuuluu hänelle.

  Kuvan ottanut omistaja jättää kunnon lehtimiestapaan jotain kertomatta. Mitä muita kuvioita oli kaupassa mukana? Josko oli harvennusta, niin ymmärrän niiden osalta routapykälän, muuten en. Miksi pelkkään päätehakkuuseen kukaan menisi routapykäliä vaatimaan tai vielä vähemmän hyvksymään?

 20. Miksi nuo raiteet pitäisi täyttää? Siinä on nyt jo valmiina kolme riviä lämpimiä ja vesitaloudeltaan kunnossa olevia kasvualustoja. Kaivurilla vain samanmäköiseksi loputkin alasta, niin hyvä tulee.
  Niin minä tekisin ja olen tuommoisilla maapohjilla aina tehnytkin. Muutaman vuoden päästä tuo paikka on jo melko hyvä liikkuakin.

 21. Puun takaa

  Samaa mieltä ”Rahikainen”.
  Kun puhuin täyttämisestä, niin olisi pitänyt puhua muotoilemisesta. Ojitus, valmiiden ojien hyödyntäminen ja mätästys tai muokkaaminen ovat kaikki nykyisen ajan mahdollisuuksia, ja melko edullisia. Kun homma pannaan kuntoon, niin parhain tapa on selvittää se paikan päällä, ei meitin konttoreissa. Meillähän on vain yksi raflaava kuva
  ja omistajan liioiteltu näkemys hakkuusopimuksista.

 22. Onpas siinä kuva joka olisi voitu ottaa Aukustin kaverin naapurin mummon metsätiestä myrskypuiden ajon jälkeen. Siinä oli esimerkki miten MHY hoiti valvonnan. Sattui kuitenkin kaverilla olemaan omalle palstalleen catepillari tulossa tasoittamaan metsätien kuivahtaneita ojamaita tasoittamaan, niin soitteli kaveri tien pilaajallle, että voitaisiinko samalla korjata tiekin. Sopi hyvin kun lienee mummo soitellut kipakan puhelun samalle henkilölle. Kaveri talkoili koneen, valvoi työn, maksu meni yhtiölle ja mummo sai tiensä kuntoon.