Kommentit (6)

 1. Vaikka mä en mistään mitään ymmärräkään niin silti hienon näköistä taimikkoa.

 2. Tosiaan tää on Karijoen Ylikylän Marttusen mäen siemen istutettua männikköä, parina vuonna siemeniä heitelty n. 10v sitten. Ekalla kertaa ei kylvön jälki olut kovin hyvä.
  Koivut perattu kolmisen vuotta sitten. Ei vänkyröitä elikkä ei räkämäntyä lainkaan tulollaan….Nyt ootellaan harvennusta kasvatustiheyteen.

 3. Metsäkupsa

  Olisipa yleisempi näky maamme metsissä,vitelikköä tuppaa olemaan yleisemmin. Hyvin hoidettu taimikko palkitsee aikanaan.

 4. Gla

  Hyvä puusto tuosta syntyy, vaikka vasemmalla olevassa rungossa suhteellisen paksua oksaa näkyykin. Mutta yleisesti näyttää hyvältä, huonommat saa varmaan pääsääntöisesti poistettua muutaman vuoden kuluttua taimikon harvennuksessa. Toivottavasti hirvet ei ehdi paikalle. Onko kuusta seassa muuallakin kuin kuvan reunassa vai onko tuossa puhdas männikkö? Paikka taitaa olla liian karu sekapuustolle?

 5. Tarkkanäköinen kommentti. Kuusta jätetty sinne tänne maisemoinnin ja yksitotisuuden poistamiseksi ja antaahan elukoillekin suojaa. Tää ei ole puupelto. Vanha totuus pätee tähän pohjaan Kuusi EI kasva kuivahkolla maalla hyvin. Tämän toisessa päässä on vanha 80v kuusikko jossa motteja yhtäpaljon kuin 35v männikössä ja kuitupuun litrakokoa, jotenka kuusen kasvatuksen voi tässä unohtaa. Olen tilannut moton kaataa sen kuivan maan kuusikkotilkun.
  Taidan laittaa kunhan löydän kuvan vähän rehevämmästä pohjasta ja myös tämän saran harvennuksesta toisesta kohtaa…. huvikseni.

 6. Ammatti Raivooja

  Taimikonhoito on yhdyssana.