Metsään.fi, meneekö metsään?

Kuusitukin hinta nousussa. Tuollainen 0,2ha kuvio lähellä muuta tarjolle laitettavaa. Onko tuollainen kohde luvallista parturoida, vai tuleeko sakkoa?
Kuvio 100% kuusi, 101 vuotias. Pohja enemmänkin märkä kivilouhikko, kuin lehto tms. Sudenmarjoista en tiedä, saniaista ei ole ja jos on koiranheisiä, niin sitä on kyllä viereisellä 4ha kuviolla paaaaljon enemmän.
Itse en näe siinä mitään erikoista luontokohdetta, vaikka jonkinlaisena luontoihmisenä itseäni pidän.
Siis, saako parturoida?

Kommentit (3)

 1. Gla

  Mielestäni metsään.fi-kirjauksilla ei ole merkitystä vaan sillä, mikä on todellisuus.

  Louhikkoinen pohja ja märkyys ei ole este rehevälle kasvupaikalle. On kylläkin työläs uudistaa, se kannattaa parturiin mennessä ottaa huomioon.

 2. Ihmettelen hiukan, miksi kyseessä on suositusten mukainen luontokohde eikä metsälakikohde, kun itsellä ainakin on nimenomaan ne suuremmasta päästä olleet metsälakikohteet kadonneet ja muuttuneet näiksi suositusten mukaisiksi.

  Kun tieto perustuu Metsäkeskuksen inventointiin, niin silloin on varmaankin aika selvää, että kohde ei täytä metsälakikohteen kriteerejä eli silloin ei voi metsälakikohteen rikolliseen tärväämiseenkään syyllistyä.

  Synnillisyys jää näin lähinnä sertifikaattipuolen ongelmaksi, eli jos joku ostaa kuusitukit pois niin kannattaa myydä.

 3. Muut arvokkaat elinympäristöt : ” Metsäsertifioinnin mukaan metsätal. toimenpiteissä turvataan uhanalaisten lajien tiedossa olevat elinpaikat. ”

Puukauppa Puukauppa

Kuvat