Kommentit (8)

 1. Harvennustahan siihen voisi tehdä. Ja pitäisikin. Vähän noita karvaisia mäntyjä sun muuta pois.

 2. Jos alla kuvassa erottuvaa kuusikkoa,niin semmoisesta kohdasta voisi härkin männyt poistaa tyystin.Muutoin harventamaan karvaisemmasta päästä poistaen,eiköhän kohtalainen hyväkasvuinen männikkö jäänne.

 3. Kuvio ei ole iso, vain 0,5 ha mutta on näkyvällä paikalla pellon vieressä ja sattuu pahasti silmään aina ohikulkiessa.
  Kuvio on vanhaa laidunhakaa ja männyt suurimmaksi osaksi todella huonolaatuisia. Alle on kasvanut jonkinlainen kuusitaimikko jonka olemassaoloa olen useilla raivauksilla yrittänyt auttaa. Nyt itse ajattelin että harvennetaan kaikki huonolaatuiset männyt ja muutenkin rajulla kädellä ja mahdollisen ensiharvennuksen yhteydessä sitten poistetaan loputkin männyt. Toivottavasti vaan kuuset ovat terveitä

 4. anna mäntyjen kasvaa. aika parantaa laatua

 5. Meilläpäin nuo hakamaan männyt on kanssa huonolaatuisia. Johtuuko liiasta kasvutilasta taimivaiheessa vai maaperästä, en tiedä? Jos alikasvoskuusikko on tervettä niin tekisin sille tilaa. Noista männyistä ei kuvan perusteella laatupuuta ole tulossa..

 6. ”Maisemahakkuu”. Oksaiset turilaat pois. Kyllä tuosta silmänilon saa.

 7. Vanhoilla laidunmailla usein lahoa? Meillä kokeiltiin 90-luvulla ensimmäistä kertaa tuota kaksivaihekasvatusta. Samanlainen entinen laidunmaa, yllä koivu. Silloinen omistaja ei varmistanut kuusien terveyttä. Koivut pois ja hieno kuusikko jäi. Viisi vuotta sitten oli ensiharvennus. Lahoa yli 20%. Pistettiin samalla konevierailulla nurin kokonaan. Nyt siinä on oikein hyvän näköinen koivikko lähtemässä.

  Varokaa lahoa, ei kiva vieras!

 8. Noin pienen kuvion männyt jaksaisi varmaan myös pystykarsia laatuharvennuksen jälkeen.